Trandafirul Green Romantica, un soi de un verde pal rar intalnit

Soiurile de trandafiri cu boboci de un verde pal, deschis, delicat sunt cu siguranta o raritate, iar pentru pasionati acest teahibrid numit Green Romantica ar fi o optiune cel putin interesanta, chiar daca este o varietate destul de rara. Cu o buna la daunatori dar destul de sensibil gerurile iernii, relativ usor de plantat si intretinut, Green Romantica este un trandafir longeviv, coloritul diferit de al majoritatii facandu-l foarte atragator, in vreme ce parfumul este usor, putin dulceag.

Soi aparut pe piata in 2008, Green Romantica are boboci mari, dubli, petale cu textura fina, catifelata, fiind foarte bun pentru buchete, gradini si parcuri, dar si pentru aranjamente florale pretentioase. Se va planta fie in gradina, fie intr-un ghiveci de mari dimensiuni – la maturitate o tufa din acest soi va depasi usor 120 de cm inaltime – intr-un pamant fertil, putin nisipos, cu drenare buna. Se recomanda ca in prealabil sa indepartati cu grija pietricelele si buruienile. Udati abundent dupa plantare si periodic mai tarziu, in special in perioadele calde ale anului (doar dimineata devreme sau seara), folosind cantitati moderate de apa. Infloreste de mai multe ori de la inceputul verii. Trebuie protejat in periodele geroase ale iernii, cel putin acoperind partea de jos a tufei cu un strat gros de mulci. Primavara se toaleteaza, indepartandu-se partile uscate si dand forma generala a tufei.

Foto: pinterest.com

 

 

Articole asemănătoare

 • Trandafirii Grandessa, rosu intens pentru gradini de vis

  Varietate de trandafiri cataratori cu flori mari, grele, duble, de un rosu inchis care poate sa bata in visiniu in anumite zone (in functie de soare si de varsta tufei), Grandessa se adapteaza relativ usor conditiilor de clima din tara noastra.

 • Bujorii Primavera, un plus de lumina pentru gradini

  Cu florile sale mari, grele, in forma de cupa, de un alb-crem ce poate sa bata spre galben deschis in functie de lumina soarelui si de sol, acest soi de bujor este o alegere inspirata pentru orice gradina sau parc, aducand luminozitate si prospetime, mai ales in contrast cu alte flori.

 • Empire Blue, un soi de liliac de vara pentru parcuri si gradini elegante

  Varietate longeviva si rezistenta de liliac de vara cu inflorescente de un mov-albastrui intens, cald, care va transforma radical orice gradina, Empire Blue este o alegere inspirata atat pentru incepatori, cat si pentru gradinarii cu experienta.

 • Magnolia Heaven Scent, o alegere inspirata pentru orice gradina

  Cu florile sale mari, numeroase, de un roz pur spre violet deschis, palid, cu tuse albe, aceasta varietate de magnolie este potrivita pentru orice gradina sau spatiu verde, dar devine centrul de atractie si interes mai ales intr-un spatiu relativ restrans.

 • Red Baron, alegerea deosebita pentru orice parc sau gradina

  O planta perena rezistenta si cu aspect decorativ deosebit, Red Baron este un soi cu un colorit viu, de un rosu-intens spre carmin in perioada toamnei – cand aceasta planta isi dezvaluie cu adevarat frumusetea – si un amestec de verde, galben si rosu in restul anului.