Trandafirul Green Romantica, un soi de un verde pal rar intalnit

Soiurile de trandafiri cu boboci de un verde pal, deschis, delicat sunt cu siguranta o raritate, iar pentru pasionati acest teahibrid numit Green Romantica ar fi o optiune cel putin interesanta, chiar daca este o varietate destul de rara. Cu o buna la daunatori dar destul de sensibil gerurile iernii, relativ usor de plantat si intretinut, Green Romantica este un trandafir longeviv, coloritul diferit de al majoritatii facandu-l foarte atragator, in vreme ce parfumul este usor, putin dulceag.

Soi aparut pe piata in 2008, Green Romantica are boboci mari, dubli, petale cu textura fina, catifelata, fiind foarte bun pentru buchete, gradini si parcuri, dar si pentru aranjamente florale pretentioase. Se va planta fie in gradina, fie intr-un ghiveci de mari dimensiuni – la maturitate o tufa din acest soi va depasi usor 120 de cm inaltime – intr-un pamant fertil, putin nisipos, cu drenare buna. Se recomanda ca in prealabil sa indepartati cu grija pietricelele si buruienile. Udati abundent dupa plantare si periodic mai tarziu, in special in perioadele calde ale anului (doar dimineata devreme sau seara), folosind cantitati moderate de apa. Infloreste de mai multe ori de la inceputul verii. Trebuie protejat in periodele geroase ale iernii, cel putin acoperind partea de jos a tufei cu un strat gros de mulci. Primavara se toaleteaza, indepartandu-se partile uscate si dand forma generala a tufei.

Foto: pinterest.com

 

 

Articole asemănătoare

 • Trandafiri ce poarta numele unor celebritati

  Trandafirul Cary Grant: un alt teahibrid de inspiratie si creatie franceza si un delicat omagiu adus unuia dintre cei mai carismatici actori din istoria filmului, este o varietate cu boboci eleganti, de un portocaliu rosiatic aparte.

 • Kronenbourg, trandafirul de un rosu delicat pentru toate gradinile

  Varietate de trandafir teahibrid cu boboci mari, cu petale catifelate de un rosu palid, elegant, delicat, ce poate sa bata spre roz intens, alaturi de pete de un alb galbui, Kronenbourg poate fi plantat in orice gradina sau spatiu verde, fiind excelent si pentru parcuri, fie in palcuri mici, fie conturand borduri de culoare si prospetime.

 • Trandafirii Criterion, rafinament pentru gradini mari si mici

  Un soi de trandafir teahibrid cu inflorescente de un roz delicat, o nuanta mai rar intalnita, este o alegere excelenta pentru gradini de orice dimensiuni, dar si pentru parcuri si pentru orice spatiu verde.

 • Laleaua Monte Spider

  Soi de un galben intens, proaspat, curat, si cu inflorescente ale caror petale amintesc prin forma mai curand crizantemele decat laleaua clasica, Monte Spider este o buna alegere pentru gradini si parcuri, dar poate fi cultivat la fel de bine si de usor in ghivece si jardiniere.

 • Bujorii Primavera, un plus de lumina pentru gradini

  Cu florile sale mari, grele, in forma de cupa, de un alb-crem ce poate sa bata spre galben deschis in functie de lumina soarelui si de sol, acest soi de bujor este o alegere inspirata pentru orice gradina sau parc, aducand luminozitate si prospetime, mai ales in contrast cu alte flori.