Autumn Bliss, un soi de zmeura dulce si aromat

Soi de zmeur foarte apreciat pentru fructele sale mari, dulci si suculente, ideale ca gustare, pentru suc sau dulceata, Autumn Bliss este una dintre cele mai bune alegeri cand vrei sa ai in gradina zmeura proaspata si gustoasa. Cu o buna rezistenta nativa la boli si daunatori, aceasta varietate de zmeur este longeviva, iar la maturitate arbustii depasesc usor un metru inaltime, se adapteaza usor conditiilor de sol si clima din tara noastra, iar productia este buna in fiecare an.

Zmeurul Autumn Bliss se va planta primavara sau toamna intr-o parte din gradina unde sa aiba cat mai mult soare (se adapteaza si la un regim de semi-umbra), iar pamantul cel mai bun este unul fertil, preferabil ingrasat inainte cu gunoi de grajd, bine curatat de pietre si buruieni. Se lasa o distanta de cel putin 100 de cm distanta intre exemplare, iar dupa plantare se stropesc abundent. Este o varietate de zmeur ce are nevoie sa fie udata frecvent, folosind cantitati relativ mari de apa. Incepe sa rodeasca din luna iunie si, daca vremea este calduroasa, va continua sa produca fructe pana la jumatatea toamnei. Boabele de zmeura Autumn Bliss sunt mari, zemoase, parfumate, perfecte pentru a fi mancate ca desert sau folosite in diverse retete.

Articole asemănătoare

 • Ardeiul gras Mavras, un deliciu rar si inedit

  Varietate rar intalnita de ardei gras, cu gust dulce si aromat, pulpa tare si carnoasa, Mavras este un soi timpuriu excelent pentru salate, gustari, dar si pentru diverse retete in care veti putea profita atat de savoare, cat mai ales de colorit.

 • Zmeurul Polana

  Cu fructele sale mari, rezistente, zemoase si parfumate, cu gust dulce, Polana este un soi de zmeur remontant cu o buna productie anuala, relativ usor de ingrijit si intretinut, capabil sa se adapteze rapid conditiilor din tara noastra.

 • Camarosa - unul dintre cele mai populare soiuri de capsuni

  Cu randament bun si gust dulce, puternic, intens si o aroma pe masura, Camarosa este un soi de capsuni de origine americana cu fructe mari, cu o culoare puternica, aspect comercial deosebit si care suporta bine atat depozitarea cat si transportul.

 • Salata de fructe cu zmeura, capsuni si piper negru

  O idee inedita de a aduce un plus de aroma picanta unei salate clasice de fructe, in care gustul dulce de capsuna il intalneste pe cel acrisor si parfumat de zmeura, la final menta si doar un praf de piper negru desavarsind reteta.

 • Ridichile Viola - un soi de culoare violet

  Destul de mici, crocante, satioase, cu un gust plin si aromat, aceste ridichi din soiul Viola ar parea la fel ca varietatile traditionale daca nu ar fi coloritul, un violet deschis, foarte elegant dar cu totul neobisnuit pentru aceste legume.