Ardeiul gras Mavras, un deliciu rar si inedit

Varietate rar intalnita de ardei gras, cu gust dulce si aromat, pulpa tare si carnoasa, Mavras este un soi timpuriu excelent pentru salate, gustari, dar si pentru diverse retete in care veti putea profita atat de savoare, cat mai ales de colorit. Spre deosebire de alte soiuri de ardei gras Mavras are un colorit inchis, un negru cu nuante violet atunci cand ajunge la maturitate, lucios si iesit din comun, dar dincolo de culoare este una dintre cele mai apreciate varietati cand vine vorba de gust. In plus sunt legume de mari dimensiuni, dar care suporta bine atat depozitarea, cat si transportul.

Prefera un loc plin de lumina, iar solul cel mai bun este unul fertil, cu drenare buna, caruia ii veti adauga in prealabil ingrasamant organic (pentru culturi mai bogate). Se planteaza primavara, pana la inceputul verii, alegand un loc bine curatat de buruieni si pietre, in bataia soarelui cat mai mare parte din zi, iar cultura de ardei Mavras se va uda des. Productia este buna pentru fiecare planta – care la maturitate va depasi 40 de cm inaltime – si puteti planta doar ardei Mavras sau, pastrand cel putin 50 de cm distanta, si alte soiuri.

Foto: pinterest.com

 

Articole asemănătoare

 • Ardeiul gras California Wonder

  Sunt ardei mari, la maturitate sunt de un rosu puternic, intens, cu gust usor dulce, aromat, pulpa crocanta si rezistenta la depozitare si transport, perfecti pentru salate, gustari, dar si pentru conservare sau retete dintre cele mai diverse.

 • Ardei gras Sweet Chocolate

  O varietate mai rar intalnita si delicioasa de ardei gras, de un violet inchis, lucios, cu gust dulce, foarte aromat, perfect ca gustare sau in salate, rezistent la transport si depozitare, cu o productie buna de la an la an.

 • Ardeiul gras Etiuda, un soi dulce si usor de cultivat

  Atrage atentia de la inceput prin culoare, un galben spre portocaliu deschis, neobisnuit pentru aceasta leguma delicioasa, iar gustul va fi pe masura, foarte apreciat de cunoscatori: dulce, suculent, textura este crocanta, perfecta pentru salate sau conserve.

 • Capsunile Ostara, un deliciu de vara

  Varietate de capsuni cu productie foarte buna, fructe mari si cu gust intens, de un rosu aprins si forma conica, seminte mici, Ostara este una dintre cele mai bune alegeri in special pentru culturile mici, pentru o gradina de dimensiuni restranse sau pentru sera, fiind usor de crescut si in ghivece putin mai mari.

 • Goji Big Berry, un deliciu exotic

  Un soi longeviv, rezistent, care nu are nevoie de o ingrijire deosebita, Big Berry ofera in fiecare an fructe mari si dulci