Ardeiul gras Mavras, un deliciu rar si inedit

Varietate rar intalnita de ardei gras, cu gust dulce si aromat, pulpa tare si carnoasa, Mavras este un soi timpuriu excelent pentru salate, gustari, dar si pentru diverse retete in care veti putea profita atat de savoare, cat mai ales de colorit. Spre deosebire de alte soiuri de ardei gras Mavras are un colorit inchis, un negru cu nuante violet atunci cand ajunge la maturitate, lucios si iesit din comun, dar dincolo de culoare este una dintre cele mai apreciate varietati cand vine vorba de gust. In plus sunt legume de mari dimensiuni, dar care suporta bine atat depozitarea, cat si transportul.

Prefera un loc plin de lumina, iar solul cel mai bun este unul fertil, cu drenare buna, caruia ii veti adauga in prealabil ingrasamant organic (pentru culturi mai bogate). Se planteaza primavara, pana la inceputul verii, alegand un loc bine curatat de buruieni si pietre, in bataia soarelui cat mai mare parte din zi, iar cultura de ardei Mavras se va uda des. Productia este buna pentru fiecare planta – care la maturitate va depasi 40 de cm inaltime – si puteti planta doar ardei Mavras sau, pastrand cel putin 50 de cm distanta, si alte soiuri.

Foto: pinterest.com

 

Articole asemănătoare

  • Salata de masline cu ardei gras si ceapa rosie

    Puteti folosi masline de un singur fel sau amestecate, dupa gust, iar pentru mai multa aroma inlocuiti ardeiul gras cu ardei copt.

  • Strugurii Kyoho, un deliciu japonez

    Boabele de Kyoho au un miez dulce, aromat, dar coaja este tare si usor amaruie din cauza taninului, asa ca multi prefera sa o indeparteze inainte de a se bucura de un desert natural si sanatos.

  • Ardeiul gras California Wonder

    Sunt ardei mari, la maturitate sunt de un rosu puternic, intens, cu gust usor dulce, aromat, pulpa crocanta si rezistenta la depozitare si transport, perfecti pentru salate, gustari, dar si pentru conservare sau retete dintre cele mai diverse.

  • Ardei gras Sweet Chocolate

    O varietate mai rar intalnita si delicioasa de ardei gras, de un violet inchis, lucios, cu gust dulce, foarte aromat, perfect ca gustare sau in salate, rezistent la transport si depozitare, cu o productie buna de la an la an.

  • Ardeiul gras Etiuda, un soi dulce si usor de cultivat

    Atrage atentia de la inceput prin culoare, un galben spre portocaliu deschis, neobisnuit pentru aceasta leguma delicioasa, iar gustul va fi pe masura, foarte apreciat de cunoscatori: dulce, suculent, textura este crocanta, perfecta pentru salate sau conserve.