Strugurii Kyoho, un deliciu japonez

Una dintre cele mai populare gustari din Japonia cand vine vorba de fructe, Kyoho este un soi de strugure cu ciorchini lungi, grei, plini de boabe mari de 3-4 cm (sunt cele mai mari boabe de strugure pe care le-ati putea gasi), ovale, usor bombate, de un violet inchis aproape de negru, excelente pentru desert sau pentru suc. Boabele de Kyoho au un miez dulce, aromat, dar coaja este tare si usor amaruie din cauza taninului, asa ca multi prefera sa o indeparteze inainte de a se bucura de un desert natural si sanatos. Este o varietate cu samburi mari, necomestibili, dar pulpa este zemoasa, parfumata, cu mult zahar, si chiar daca este un strugure relativ scump este usor de gasit in magazinele japoneze vara si toamna.

Creat la jumatatea anilor 30 ai secolului trecut, acest hibrid a fost gandit din start ca un strugure de masa de mari dimensiuni, aromat si dulce, fiind foarte apreciat de consumatori, dar il veti intalni si sub forma de suc, in diverse retete de desert sau chiar folosit ca baza pentru diverse dulciuri. Strugurii Kyoho sunt o excelenta sursa de vitamina C, potasiu, vitamina B si K, si este cultivat intensiv si in afara Japoniei, cele mai mari suprafete acoperite de aceasta vita de vie gasindu-se in China, unde strugurii Kyoho sunt la fel de populari.

Foto: specialtyproduce.com

Articole asemănătoare

  • Punci fara alcool pentru zilele de toamna

    O bautura cu gust intens de fructe, dulce si incarcata de vitamine, nutrienti si fibre, excelenta in serile de toamna si care va ajuta sistemul imunitar sa fie mai puternic si mai rezistent. Alegeti nectarul de fructe preferat, iar berea de ghimbir cu gustul acidulat si proaspat va transforma totul intr-un deliciu.

  • Leacuri naturiste cu busuioc

    Planta aromatica des folosita in bucatarie pentru notele parfumate pe care le confera preparatelor, transformand o reteta ce altfel ar fi fost banala intr-un deliciu, busuiocul este utilizat si in medicina traditionala pentru a trata si preveni mai multe afectiuni.

  • Cei mai intalniti daunatori la cires

    Gustul dulce si culoarea ispititoare fac din cirese probabil cele mai ravnite fructe de iunie. Servite ca atare sau in prajituri de sezon, acestea sunt intotdeauna un deliciu pentru cei mari si mai ales pentru copii. Inainte de a ajunge in cosurile aflate pe mese, fructele au insa de purat o lupta destul de anevoioasa.

  • Cartofi noi la cuptor, aromati cu usturoi verde

    Un deliciu simplu si sanatos puteti pregati incercand reteta de cartofi noi la cuptor, aromati cu usturoi verde.

  • Delicii de Paste. Chiftelute cu sos de marar

    Un deliciu pentru toti cei care adora chiftelutele si pe care il puteti pregati pentru masa de Paste poate fi reteta de chiftelute cu sos de marar.