Delicii de Paste. Chiftelute cu sos de marar

Un deliciu pentru toti cei care adora chiftelutele si pe care il puteti pregati pentru masa de Paste poate fi reteta de chiftelute cu sos de marar.


Ingredientele necesare sunt:

200 g carne de porc

300 g carne de vita

1 ou

100 g franzela

1 ceapa

sare

piper

ulei pentru prajit

 

Pentru sosul de marar:

2 linguri de ulei

1 lingura de faina

1 ceasca mare de smantana

marar

 

Se realizeaza astfel:

Carnea de porc si de vita se toaca.

Se amesteca apoi intr-un castron.

Ceapa se curata si se caleste in ulei.

Apoi se pune peste carne.

Se amesteca.

Se adauga si oul crud.

Se pune si franzela inmuiata in lapte si stoarsa.

Se presara sare si piper.

Se adauga si verdeata tocata marunt.

Se amesteca bine toate ingredientele.

Din pasta rezultata se formeaza chiftelute.

Se incinge ulei intr-o tigaie.

Apoi acestea se pun la prajit la foc potrivit.

Se intorc pe fiecare parte pentru a se rumeni.

Se prepara si sosul.

Intr-o tigaie cu ulei incins se pune faina.

Se lasa putin pana se ingalbeneste.

Apoi se pun 2 linguri de marar tocat marunt.

Se mai lasa putin pe foc.

Apoi se stinge cu apa rece.

Se mai lasa la fiert timp de 5-10 minute.

Se adauga sare dupa gust.

Se pune si smantana.

Apoi se adauga si chiftelutele gata prajite.

Chiftelutele se servesc imediat, cu sosul preparat.

Sursa foto

Articole asemănătoare