Paste cu sos aromat de vanilie si nectarine

 Un desert pe care sa il pregatiti dupa o zi agitata de munca poate fi reteta de paste cu sos aromat de vanilie si nectarine.


Ingredientele de care aveti nevoie sunt urmatoarele:

300 g paste lungi - spaghetti, tagliatelle ori fettuccine

500 g inghetata de vanilie

6 nectarine

3 linguri de zahar brun

2 linguri de unt

1 lingura de scortisoara macinata

2 linguri de menta tocata

felii de pepene galben pentru servire


Se prepara astfel:

Nectarinele se spala.

Se indeparteaza samburii de la acestea.

Se taie cubulete.

Untul se topeste intr-o tigaie adanca.

Se adauga tot in tigaie cubuletele de fruct.

Se pune si zaharul brun.

Se lasa 2-3 minute pe foc.

Se adauga si scortisoara.

Se adauga jumatate din cantitatea de inghetata de vanilie.

Se lasa sa fiarba la foc iute pana ce sosul incepe sa scada si s-a legat.

Pastele se fierb in apa cu putina sare, respectand indicatiile de pe ambalaj.

Cand sunt gata, peste paste se toarna sosul aromat.

Se decoreaza cu frunzulite de menta, tocate in bucati mai mari.

Pastele cu sos aromat de vanilie si nectarine se servesc calde, cu o cupa de inghetata de vanilie deasupra si cu felii de pepene galben alaturi.

Sursa foto

Articole asemănătoare

  • Paste cu sos de avocado

    Paste cu gust exotic de avocado si multa verdeata, un fel relativ usor de pregatit si plin de arome proaspete, vegetale.

  • Paste cu vinete si busuioc

    O reteta de paste cu gust intens de vinete si note puternice de busuioc, consistenta si foarte buna ca fel principal.

  • Lapte de migdale cu vanilie, nucsoara si ulei de cocos

    O combinatie cu gusturi si note exotice in care laptele de migdale se intalneste cu aromele festive de vanilie si nucsoara, dar capata si un plus de dulceata si consistenta de la uleiul de cocos.

  • Conserve. Sos salsa de legume pentru sezonul rece

    Un sos ideal pregatit in propria bucatarie cu o varietate de legume si bogat in vitamine este sosul salsa de legume pentru sezonul rece. Bucurati-va de gustul exotic al acestui sos, folosindu-l mereu la mancarurile preferate.

  • Briose de casa cu kiwi, boabe de struguri si frisca

    Preferate la o ceasca de cafea sau la o ciocolata calda, briosele se realizeaza foarte usor. Va propunem sa incercati reteta de briose de casa cu kiwi, boabe de struguri si frisca.