Paste cu vinete si busuioc

Ingrediente:
 
250 g paste (preferabil scurte)
1 vanata mare, bine coapta
1 ceapa alba sau rosie
1 lingurita cu varf busuioc uscat 
2-3 rosii in suc propriu
3-4 linguri ulei de masline
sare, piper
 
Mod de preparare: vanata se spala bine, se taie codita si se taie in cubulete. Separata se curata si se toaca ceapa, se taie in bucatele rosiile in suc propriu. Uleiul se pune la incins intr-o cratita, se inabusa ceapa tocata pana se inmoaie fara sa isi schimbe culoarea, apoi se adauga cubuletele de vinete si se prajesc pentru 12-15 minute pe foc mic spre mediu, adaugand putina apa daca este nevoie. Separat se fierb pastele in apa sarata conform instructiunilor de pe pachet, apoi se clatesc in apa rece si se scurg. Se adauga legumele bine coapte, busuiocul, putin ulei de masline, se condimenteaza cu sare si piper, apoi pastele se lasa din nou pe foc mic pentru 5-7 minute, amestecand de cateva ori. Se pot servi calde sau la temperatura camerei.

Foto: needpix.com

Articole asemănătoare