Rom cu unt, cidru si inghetata de vanilie

Romul (preferabil brun sau cu arome exotice de ananas ori ghimbir) poate fi baza unei bauturi de toamna, servita doar fierbinte, cu unt de calitate, inghetata de vanilie si putina scortisoara.

Ingrediente:

2 cani cidru
1 cana rom brun
4 linguri unt lasat sa se topeasca putin
2 linguri zahar
½ cana inghetata de vanilie
1 varf de lingurita pudra de scortisoara
(optional) 1-2 felii subtiri de lamaie

Mod de preparare: intr-un bol untul moale se amesteca bine cu zaharul, inghetata de vanilie (lasata sa se topeasca) si scortisoara, folosind un tel sau si mai bine un mixer vertical, apoi compozitia se tine la rece pentru minim doua ore, intr-un recipient inchis ermetic. Cidrul se pune la incalzit pe foc mediu sau in cuptorul cu microunde. Intr-o cana se pune jumatate din compozitia de unt, inghetata si scortisoara, ½ cana de rom si se completeaza cu cidru fierbinte. Se poate pune si jumatate de felie de lamaie. Se bea cald.

Foto: publicdomainpictures.net


 

Articole asemănătoare