Rulada de spanac cu oua fierte si branza de vaci

 Un aperitiv sanatos si cu un gust bun pentru musafiri poate fi rulada de spanac cu oua fierte si branza de vaci.

 

Ingredientele necesare sunt:

5 oua fierte

450 g spanac, proaspat sau congelat

5 oua

200 g branza de vaci proaspata

patrunjel

marar

chimen

piper macinat

boia de ardei

sare

5 ardei copti


Modul de preparare:

Spanacul se spala si se lasa la scurs.

Apoi se marunteste in blender.

5 oua se fierb.

Iar la celelalte 5 oua crude se separa albusurile de galbenusuri.

Apoi albusurile se bat spuma.

In aceasta spuma se adauga galbenusurile batute.

Se mai pune si spanacul.

Se adauga putina sare.

Intr-o tava cu hartie de copt se toarna compozitia rezultata de mai sus.

Se pune la cuptor.

Se lasa pana ce devine aurie.

Intre timp se prepara crema de branza de vaci.

Branza de vaci se mixeaza impreuna cu verdeata.

La aceasta se mai adauga si condimentele.

Compozitia gata coapta se scoate din cuptor.

Se intinde crema de branza de vaci peste ea.

Apoi se pune ardeiul copt si curatat, taiat felii.

Se pun si ouale fierte peste aceasta crema.

Dupa aceea se ruleaza.

Se mai lasa 5 minute la cuptor.

Apoi rulada de spanac se taie felii si se serveste.

Sursa foto

Articole asemănătoare

  • Cartofi cu umplutura de branza de vaci

    In loc de cartofi la cuptor cu branza de vaci puteti incerca o varianta putin mai dificila (secretul reusitei este sa alegeti cartofi mari, dar si de calitate), dar mai gustoasa.

  • Delicii de Paste. Rulada de miel cu spanac

    Pentru ca Pastele se apropie, va propunem cateva retete inspirate pentru o masa cu adevarat imbelsugata si traditionala pentru aceasta sarbatoare. Descoperiti savoarea intr-o reteta simpla, pregatind rulada gustoasa de miel cu spanac.

  • Sufleu cu branza de vaci si mere

    Un desert apetisant pentru o zi placuta il puteti avea preparand reteta de sufleu cu branza de vaci si mere.

  • Prajitura de post cu morcov ras si gem de fructe

    Prajiturile delicioase pot fi preparate si fara lapte si oua. Asadar, in categoria prajiturilor gustoase se pot incadra si cele facute dupa retetele de post.

  • Supa frantuzeasca cu ceapa verde si cartofi

    O supa usoara si cu un gust bogat este supa frantuzeasca cu ceapa verde si cartofi. Ceapa verde din compozitia supei are proprietati diuretice, purificatoare si stimulente asupra proceselor de regenerare ale organismului nostru.