Conserve. Sos salsa de legume pentru sezonul rece

 Un sos ideal pregatit in propria bucatarie cu o varietate de legume si bogat in vitamine este sosul salsa de legume pentru sezonul rece.

Bucurati-va de gustul exotic al acestui sos, folosindu-l mereu la mancarurile preferate.


Aveti nevoie de ingredientele:

6 rosii mari

10 gogosari rosii

12 cepe de marime medie

6 morcovi

4 catei de usturoi, mari

4 radacini de patrunjel cu frunze

3 radacini mici de telina cu frunze

2-4 ardei iuti

100 ml de otet

3 linguri de sare

4 linguri de zahar

5-6 foi de dafin

3 cotoare de marar uscat

2 fire de cimbru uscat

1/2 lingurita de ienibahar macinat

1/4 lingurita de cuisoare macinate

1 varf de lingurita de scortisoara macinata

1/2 l bulion


Modul de preparare:

Toate legumele se curata si se spala.

Apoi se taie in bucatele potrivite.

Se dau prin masina de tocat sau se pun in robotul de bucatarie, pentru a le marunti.

Apoi legumele maruntite se pun intr-o oala pe foc.

Se lasa sa fiarba la foc mediu timp de o ora, dupa ce a clocotit.

Cand este gata, se ia de pe foc.

Se lasa oala sa se raceasca.

Apoi se scot din ea cimbrul, foile de dafin si mararul.

Sosul obtinut se da iar prin masina de tocat.

Pulpa rezultata astfel se pune intr-o oala.

Se adauga si bulionul.

Se lasa la fiert timp de 30-40 de minute.

Sosul de salsa gata pregatit se pune in borcane sau in sticle inchise ermetic.

Puteti adauga 3 aspirine la cantitatea de sos rezultata.

Apoi le impaturiti si le lasati pana a doua zi sa se raceasca, puse la loc uscat.

Sau puteti incerca o alta metoda si anume sa fierbeti mai intai intr-o oala cu apa recipientele umplute cu sos pentru 15-20 de minute.

Apoi le acoperiti cu o patura si le lasati pana a doua zi.

Se pastreaza la loc racoros.

Sursa foto

Articole asemănătoare