Supa crema de morcovi si ghimbir

 Pentru sezonul rece, o supa crema de legume, este binevenita, indiferent ca este servita fierbinte sau calduta. Va propunem astfel sa pregatiti o supa crema de morcovi si ghimbir.

 

Ingrediente necesare:

5 morcovi

1 cartof

1 lingura de ulei de masline

1 ceapa

1 lingura de radacina de ghimbir proaspat, ras

sare

piper

apa

iaurt sau smantana


Modul de preparare este urmatorul:

Ceapa se curata si se spala.

Apoi se taie.

Se pune la calit in ulei de masline.

Dupa aceea se pun si celelalte legume la calit.

Se adauga si apa.

Se acopera si se lasa inabusite timp de 10-15 minute.

Cand sunt gata, legumele inabusite se pun in blender.

Apoi se condimenteaza.

Se amesteca bine.

Mai puteti adauga apa in cazul in care vi se pare ca supa crema este prea groasa.

Cand se serveste, supa crema de morcovi si ghimbir se pune in farfurie, adaugand smantana sau iaurt dupa dorinta si cateva rondele de ceapa.

Sursa foto 

Articole asemănătoare