Supa-crema de morcovi

Ingrediente:
 
500 g morcovi
100 g ceapa
100 g unt
o lingura faina
100 ml lapte
un ou
o legatura de patrunjel
 
Mod de preparare: morcovii se curata, se spala, se taie pe lung, ceapa se curata si se taie in sferturi, totul punandu-se la fiert in doi litri de apa rece. Cand se inmoaie se trec prin sita. Separat se incinge bine jumatate din unt, se presara faina si se amesteca pana cand totul devine auriu, apoi se stinge cu laptele si o ceasca de supa de morcovi. Se adauga apoi se restul de supa, untul care a ramas, se pune sare si piper si se mai lasa la fiert doua-trei clocote, amestecand usor din cand in cand. Supa-crema de morcovi se serveste dreasa cu galbenusul de ou si deasupra se presara patrunjelul tocat marunt. 

Foto: publicdomainpictures.net

 

 

Articole asemănătoare

  • Supe delicioase. Supa crema de mazare cu patrunjel

    O supa cu un gust minunat, pe care o puteti pregati pentru o masa gustoasa savurata alaturi de familie, poate fi supa crema de mazare cu patrunjel.

  • Supa crema de ciuperci

    Pentru zilele reci, o supa calda este binevenita, servita impreuna cu cei dragi. Asadar, va propunem o supa crema delicioasa de ciuperci.

  • Supa crema de dovlecei cu marar

    O combinatie de ingrediente delicioase confera supei o aroma deosebita si proaspata. Va propunem sa pregatiti o supa crema de dovlecei cu marar.

  • Supa crema de morcovi si ghimbir

    Pentru sezonul rece, o supa crema de legume, este binevenita, indiferent ca este servita fierbinte sau calduta. Va propunem astfel sa pregatiti o supa crema de morcovi si ghimbir.

  • Supa crema de pastarnac

    Supa crema de pastarnac este o supa frantuzeasca plina de vitamine. Aceasta contine putine calorii, insa are un gust deosebit. Ingredientele necesare sunt urmatoarele: