Supa crema de pastarnac

 Supa crema de pastarnac este o supa frantuzeasca plina de vitamine. Aceasta contine putine calorii, insa are un gust deosebit.


Ingredientele necesare sunt urmatoarele:

2 cartofi potriviti

4-5 radacini mari de pastarnac

1 dovlecel mic

1/4 varza alba

2 cepe de apa

1 catel de usturoi

sare

piper

unt cat o nuca

1 cana mica de lapte

2 linguri de ulei

1 lingurita de marar verde, tocat marunt


Modul de preparare este urmatorul:

Legumele se curata toate de coaja.

Se ia apoi o radacina de pastarnac si se taie in felii subtiri.

Se pun apoi aceste felii la prajit, in ulei incins.

Cand s-au rumenit bine, se scot din tigaie pe un servet.

Se toaca si ceapa si usturoiul.

Se pun si acestea la calit cu o lingura de ulei.

Se adauga si un praf de sare.

Se mai pun pastarnacul taiat felii, varza taiata fideluta si dovlecelul bucatele.

Se lasa toate legumele la inabusit, timp de 10 minute.

Se pune apa la fiert, cam 1,5 litri.

Se lasa sa clocoteasca apa.

Apoi se adauga cartofii taiati cubulete.

Se mai pune si amestecul de legume calite.

Supa se fierbe la foc mic, timp de 20 de minute, oala fiind acoperita cu capac.

Cand este gata, se pune intr-un blender vertical si se face crema.

Se adauga si laptele, untul si mararul.

Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.

Se lasa supa sa mai dea intr-un clocot.

Se serveste cu bucatele rumenite de pastarnac ori paine prajita, presarate deasupra.

In functie de cat de consistenta doriti sa fie supa crema de pastarnac mai puteti adauga lapte sau apa.

Sursa foto

Articole asemănătoare

  • Supa-crema de morcovi si ghimbir pentru un sistem imunitar puternic

    Dulce, dar cu note picante aduse de ghimbir, cu putine calorii pentru primul fel sau o gustare, delicioasa atunci cand este mancata fierbinte si relativ usor de pregatit, este o supa-crema de toamna sau iarna care are un gust bun si este utila si pentru un sistem imunitar mai puternic. Cu multe vitamine, ne ajuta sa rezistam mai usor in perioada rece in fata racelilor de sezon.

  • Supe delicioase. Supa crema de mazare cu patrunjel

    O supa cu un gust minunat, pe care o puteti pregati pentru o masa gustoasa savurata alaturi de familie, poate fi supa crema de mazare cu patrunjel.

  • Supe de primavara. Supa condimentata de pastarnac

    O mancare rapida si gustoasa este ideala si la serviciu. Va propunem sa incercati supa condimentata de pastarnac.

  • Supa crema de dovlecei cu marar

    O combinatie de ingrediente delicioase confera supei o aroma deosebita si proaspata. Va propunem sa pregatiti o supa crema de dovlecei cu marar.

  • Supa crema de morcovi si ghimbir

    Pentru sezonul rece, o supa crema de legume, este binevenita, indiferent ca este servita fierbinte sau calduta. Va propunem astfel sa pregatiti o supa crema de morcovi si ghimbir.