Supa crema de pastarnac

 Supa crema de pastarnac este o supa frantuzeasca plina de vitamine. Aceasta contine putine calorii, insa are un gust deosebit.


Ingredientele necesare sunt urmatoarele:

2 cartofi potriviti

4-5 radacini mari de pastarnac

1 dovlecel mic

1/4 varza alba

2 cepe de apa

1 catel de usturoi

sare

piper

unt cat o nuca

1 cana mica de lapte

2 linguri de ulei

1 lingurita de marar verde, tocat marunt


Modul de preparare este urmatorul:

Legumele se curata toate de coaja.

Se ia apoi o radacina de pastarnac si se taie in felii subtiri.

Se pun apoi aceste felii la prajit, in ulei incins.

Cand s-au rumenit bine, se scot din tigaie pe un servet.

Se toaca si ceapa si usturoiul.

Se pun si acestea la calit cu o lingura de ulei.

Se adauga si un praf de sare.

Se mai pun pastarnacul taiat felii, varza taiata fideluta si dovlecelul bucatele.

Se lasa toate legumele la inabusit, timp de 10 minute.

Se pune apa la fiert, cam 1,5 litri.

Se lasa sa clocoteasca apa.

Apoi se adauga cartofii taiati cubulete.

Se mai pune si amestecul de legume calite.

Supa se fierbe la foc mic, timp de 20 de minute, oala fiind acoperita cu capac.

Cand este gata, se pune intr-un blender vertical si se face crema.

Se adauga si laptele, untul si mararul.

Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.

Se lasa supa sa mai dea intr-un clocot.

Se serveste cu bucatele rumenite de pastarnac ori paine prajita, presarate deasupra.

In functie de cat de consistenta doriti sa fie supa crema de pastarnac mai puteti adauga lapte sau apa.

Sursa foto

Articole asemănătoare