Supe de primavara. Supa condimentata de pastarnac

O mancare rapida si gustoasa este ideala si la serviciu. Va propunem sa incercati supa condimentata de pastarnac.


Ingredientele necesare sunt:

1 cub mic de unt

1 ceapa, taiata felii

2 catei de usturoi, taiati felii

1 bucata mica de ghimbir proaspat, tot felii

6 radacini de pastarnac, tocate

1 lingurita de seminte de chimion

1 lingurita de seminte de coriandru

2 pastai de cardamom

1 lingurita de garam masala

1,2 l supa de legume

150 ml smantana


Pentru servit:

1 lingurita de ulei de masline

1 lingurita de seminte de chimion prajite

1 ardei iute, fara seminte si feliat

frunze de coriandru

 

Se realizeaza astfel:

Uleiul se incinge intr-o tigaie.

Se caleste ceapa.

Se pun apoi usturoiul si ghimbirul.

Se lasa 1 minut.

Se adauga pastarnacul si condimentele.

Se lasa cateva minute la prajit.

Se toarna supa de legume.

Se lasa sa fiarba incet timp de 30 de minute.

Se pune smantana.

Cand fierbe iar se ia de pe foc.

Supa se amesteca bine cu ajutorul unui blender.

Apoi se serveste in boluri cu ulei de masline pe deasupra.

Se mai presara seminte de chimion.

Se decoreaza cu felii de ardei iute si frunze de coriandru.

Sursa foto

Articole asemănătoare