Trandafirul Nostalgia - un joc inedit de nuante

Un trandafir teahibrid care iese usor in evidenta prin coloritul sau in doua nuante - alb si rosu - Nostalgia (un nume inspirat pentru o floare ce poate deveni centrul de atractie al gradinii) este o varietate cu parfum usor, placut, dulceag, frunze lucioase de un verde inchis, relativ usor de plantat si intretinut. Tufa este viguroasa, depaseste usor un metru inaltime (poate la maturitate sa atinga 180 de cm) si este un soi longeviv de trandafir, rezistent atat la boli si daunatori cat si la variatiile de temperatura, inclusiv la perioadele geroase. Inflorescentele sunt destul de mari, rotunde, de un alb pur in partea centrala si de un rosu spre carmin in exterior, o cromatica vie, interesanta, mai putin intalnita in cazul trandafirilor. Se adapteaza usor atat in gradina cat si intr-un ghiveci pe masura. 
 
Pentru ca o tufa de trandafir Nostalgia sa se dezvolte bine si repede are nevoie de un loc insorit, sol putin acid cu drenare buna, si trebuie in prima perioada sa fie udat frecvent. Pana acum soiul a fost premiat in repetate randuri la competitiile de profil si cum nu gasiti foarte des un trandafir rezistent si bicolor acest Nostalgia ar fi alegerea perfecta pentru un plus de culoare si parfum. Florile sunt ideale in buchete si aranjamente florale si tin destul de mult, pastrandu-si prospetimea zile intregi, chiar dupa ce sunt puse in vaze. 

Foto: amazon.co.uk

Articole asemănătoare

 • Black Oxford, marul negru din Maine

  Un mar de dimensiuni medii, cu miez crocant, zemos si coaja de un rosu visiniu ce ajunge atunci cand fructul este bine copt la un violet inedit, acest Black Oxford este un soi originar din Maine (SUA), foarte popular ca gustare

 • Trandafirii Neil Diamond

  Cu parfumul sau puternic, dominat de notele dulci, clasice, acest trandafir teahibrid este prea rar intalnit in gradini, dar pasionatii il apreciaza mai ales pentru petalele sale bicolore, pe care veti intalni diverse nuante de rosu (de la roz inchis pana aproape de bordo) si alb curat, pur, intr-un joc cromatic pe care nu il vezi foarte des.

 • Trandafirul Bicolette

  Varietate de origine elvetiana de trandafir teahibrid, cu boboci de un rosu intens, cu nuante inchise aproape de purpuriu si parfum usor, Bicolette ajunge la maturitate la circa 150 de cm inaltime, dar surprinde placut prin florile sale mari, duble, cu peste 20 de petale intr-un interesant contrast cromatic fata de frunzisul de un verde inchis, usor lucios.

 • Zmeura Glen Coe

  Varietate de zmeur cu arbusti puternici, rezistenti, vigurosi, ce pot sa depaseasca la maturitate 150 de cm inaltime, Glen Coe surprinde nu doar prin productivitatea ridicata din fiecare sezon, dar mai ales datorita culorii mai putin intalnite la boabele de zmeura, de un rosu inchis cu nuante violet.

 • Rododendronul Hania

  Cu numeroase flori mari, in doua culori, cu nuante pastelate, de la alb pur la un roz intens, in contrast interesant cu frunzele de un verde inchis si textura lucioasa, aceasta varietate de rododendron este una dintre cele mai bune alegeri daca vreti un arbust usor de intretinut, nu foarte inalt, rezistent atat la boli si daunatori cat si la vremea rece sau seceta.