Trandafirul Nostalgia - un joc inedit de nuante

Un trandafir teahibrid care iese usor in evidenta prin coloritul sau in doua nuante - alb si rosu - Nostalgia (un nume inspirat pentru o floare ce poate deveni centrul de atractie al gradinii) este o varietate cu parfum usor, placut, dulceag, frunze lucioase de un verde inchis, relativ usor de plantat si intretinut. Tufa este viguroasa, depaseste usor un metru inaltime (poate la maturitate sa atinga 180 de cm) si este un soi longeviv de trandafir, rezistent atat la boli si daunatori cat si la variatiile de temperatura, inclusiv la perioadele geroase. Inflorescentele sunt destul de mari, rotunde, de un alb pur in partea centrala si de un rosu spre carmin in exterior, o cromatica vie, interesanta, mai putin intalnita in cazul trandafirilor. Se adapteaza usor atat in gradina cat si intr-un ghiveci pe masura. 
 
Pentru ca o tufa de trandafir Nostalgia sa se dezvolte bine si repede are nevoie de un loc insorit, sol putin acid cu drenare buna, si trebuie in prima perioada sa fie udat frecvent. Pana acum soiul a fost premiat in repetate randuri la competitiile de profil si cum nu gasiti foarte des un trandafir rezistent si bicolor acest Nostalgia ar fi alegerea perfecta pentru un plus de culoare si parfum. Florile sunt ideale in buchete si aranjamente florale si tin destul de mult, pastrandu-si prospetimea zile intregi, chiar dupa ce sunt puse in vaze. 

Foto: amazon.co.uk

Articole asemănătoare

 • Trandafirii Coffee Break

  Un nume inedit pentru un soi de trandafir teahibrid cu un colorit aparte, un rosu caramiziu in partea din centru a florii si cu tente visinii la margine, acest Coffee Break este o alegere mai mult decat interesanta pentru gradina.

 • Forsythia Roseum - flori roz pentru o gradina de primavara

  Un arbust ornamental de origine orientala ce surprinde placut prin nenumaratele flori de un roz intens (veti gasi in functie de sol si varsta plantei exemplare cu flori ce pot sa capete o nuanta de un roz inchis spre rosu deschis, dar si inflorescente de un trandafiriu palid) acest Forsythia Roseum (Abeliophyllum distichum Roseum) ofera gradinii un plus de culoare si prospetime.

 • Red Magic - un soi special de zambile

  Soi de zambile cu un parfum puternic, dulceag, seducator, numeroase inflorescente in forma de stea cu petale de un rosu deschis spre roz si centru alb, Red Magic este una dintre cele mai frumoase flori pe care le puteti planta intr-o gradina mai mica sau un ghiveci, usor de intretinut si care se adapteaza repede oricarui climat si sol.

 • Laleaua Little Beauty

  Sunt la origine un tip salbatic de lalele de mici dimensiuni, pitice, iar florile a caror forma respecta in mare liniile clasice surprind prin coloritul de un rosu puternic, plin de viata, pentru ca in centrul corolei sa ofere ochiului tuse in nuante de albastru spre mov si alb, o combinatie cromatica rara si extraordinara.

 • Trandafirul Pascali

  Un trandafir alb de o rara frumusete, aceasta varietate este o creatie semnata Louis Lens, care in 1963 oferea pasionatilor din Belgia (si apoi din intreaga lume) un soi nou rezultat din incrucisarea intre Queen Elizabeth si White Butterfly.