Trandafirul Nostalgia - un joc inedit de nuante

Un trandafir teahibrid care iese usor in evidenta prin coloritul sau in doua nuante - alb si rosu - Nostalgia (un nume inspirat pentru o floare ce poate deveni centrul de atractie al gradinii) este o varietate cu parfum usor, placut, dulceag, frunze lucioase de un verde inchis, relativ usor de plantat si intretinut. Tufa este viguroasa, depaseste usor un metru inaltime (poate la maturitate sa atinga 180 de cm) si este un soi longeviv de trandafir, rezistent atat la boli si daunatori cat si la variatiile de temperatura, inclusiv la perioadele geroase. Inflorescentele sunt destul de mari, rotunde, de un alb pur in partea centrala si de un rosu spre carmin in exterior, o cromatica vie, interesanta, mai putin intalnita in cazul trandafirilor. Se adapteaza usor atat in gradina cat si intr-un ghiveci pe masura. 
 
Pentru ca o tufa de trandafir Nostalgia sa se dezvolte bine si repede are nevoie de un loc insorit, sol putin acid cu drenare buna, si trebuie in prima perioada sa fie udat frecvent. Pana acum soiul a fost premiat in repetate randuri la competitiile de profil si cum nu gasiti foarte des un trandafir rezistent si bicolor acest Nostalgia ar fi alegerea perfecta pentru un plus de culoare si parfum. Florile sunt ideale in buchete si aranjamente florale si tin destul de mult, pastrandu-si prospetimea zile intregi, chiar dupa ce sunt puse in vaze. 

Foto: amazon.co.uk

Articole asemănătoare

 • Trandafirul Bicolette

  Varietate de origine elvetiana de trandafir teahibrid, cu boboci de un rosu intens, cu nuante inchise aproape de purpuriu si parfum usor, Bicolette ajunge la maturitate la circa 150 de cm inaltime, dar surprinde placut prin florile sale mari, duble, cu peste 20 de petale intr-un interesant contrast cromatic fata de frunzisul de un verde inchis, usor lucios.

 • Zmeura Glen Coe

  Varietate de zmeur cu arbusti puternici, rezistenti, vigurosi, ce pot sa depaseasca la maturitate 150 de cm inaltime, Glen Coe surprinde nu doar prin productivitatea ridicata din fiecare sezon, dar mai ales datorita culorii mai putin intalnite la boabele de zmeura, de un rosu inchis cu nuante violet.

 • Rododendronul Hania

  Cu numeroase flori mari, in doua culori, cu nuante pastelate, de la alb pur la un roz intens, in contrast interesant cu frunzele de un verde inchis si textura lucioasa, aceasta varietate de rododendron este una dintre cele mai bune alegeri daca vreti un arbust usor de intretinut, nu foarte inalt, rezistent atat la boli si daunatori cat si la vremea rece sau seceta.

 • Trandafirii Coffee Break

  Un nume inedit pentru un soi de trandafir teahibrid cu un colorit aparte, un rosu caramiziu in partea din centru a florii si cu tente visinii la margine, acest Coffee Break este o alegere mai mult decat interesanta pentru gradina.

 • Forsythia Roseum - flori roz pentru o gradina de primavara

  Un arbust ornamental de origine orientala ce surprinde placut prin nenumaratele flori de un roz intens (veti gasi in functie de sol si varsta plantei exemplare cu flori ce pot sa capete o nuanta de un roz inchis spre rosu deschis, dar si inflorescente de un trandafiriu palid) acest Forsythia Roseum (Abeliophyllum distichum Roseum) ofera gradinii un plus de culoare si prospetime.