Trandafirul Bicolette

Varietate de origine elvetiana de trandafir teahibrid, cu boboci de un rosu intens, cu nuante inchise aproape de purpuriu si parfum usor, Bicolette ajunge la maturitate la circa 150 de cm inaltime, dar surprinde placut prin florile sale mari, duble, cu peste 20 de petale intr-un interesant contrast cromatic fata de frunzisul de un verde inchis, usor lucios. Perfect pentru gradini, spatii verzi, parcuri, poate fi crescut si intr-o jardiniera sau un ghiveci de mari dimensiuni si va inflori in mai multe randuri, de la inceputul verii pana in luna septembrie. Sunt trandafiri foarte buni si pentru buchete - rezista bine in vaze dupa taiere - sau pentru decoratiuni florale diverse si elegante.

Se va planta primavara sau toamna intr-un loc din gradina unde sa aiba un pamant cu drenare buna, ideal usor nisipos, cu un PH putin acid, aflat in bataia soarelui pentru mare parte din zi (desi tolereaza si un regim de semi-umbra), si va trebui udat in special in primele saptamani in mod constant, dar fara exagerari. Se recomanda sa fie ferit de curentii reci de aer, iar pamantul din apropierea radacinilor sa fie bine curatat de pietricele si buruieni. Se vor taia primavara partile uscate sau cu aspect bolnav. Este un trandafir hibrid care va tolera bine atat perioadele secetoase - dar trebuie udat periodic - cat si gerurile iernii, cand nu are nevoie de ingrijire deosebita.

Foto: garden.org

Articole asemănătoare

 • Trandafirul Victor Hugo

  Ales adesea cel mai frumos soi de trandafir din toata lumea, Victor Hugo este un trandafir teahibrid cu o indelungata istorie, pentru ca au existat cel putin patru varietati care au purtat numele celebrului scriitor, iar cel care poate fi admirat astazi a fost creat la jumatatea anilor 80 a secolului trecut.

 • Trandafiri ce poarta numele unor celebritati

  Trandafirul Cary Grant: un alt teahibrid de inspiratie si creatie franceza si un delicat omagiu adus unuia dintre cei mai carismatici actori din istoria filmului, este o varietate cu boboci eleganti, de un portocaliu rosiatic aparte.

 • Trandafirul catarator Handel

  Varietate de trandafir catarator originara din Statele Unite, unde a inceput sa fie cultivata din 1960, castigand in 1975 si prestigioasa Portland Gold Medal, Handel este o alegere foarte buna pentru parcuri si gradini, mai ales daca nu aveti foarte mult spatiu

 • Trandafirul Claude Monet

  Soi de trandafir teahibrid cu boboci mari, dubli, parfumati, alcatuiti din petale dungate in galben, roz pal si alb, pare cumva firesc pentru aceasta varietate sa poarte numele unui maestru al impresionismului care a fost si un pasionat gradinar

 • Trandafirul chinezesc si micile secrete din spatele frumusetii sale

  Majoritatea trandafirilor pitici disponibili pentru vanzare in magazinele de specialitate provin dintr-o singura varietate: Rosa chinensis minima. Trandafirul chinezesc, cum i se mai spune in limbajul comun, a reusit sa se impuna datorita gingasiei si asemanarii izbitoare cu ruda sa mai mare, ca planta decorativa de interior.