Trandafirul Bicolette

Varietate de origine elvetiana de trandafir teahibrid, cu boboci de un rosu intens, cu nuante inchise aproape de purpuriu si parfum usor, Bicolette ajunge la maturitate la circa 150 de cm inaltime, dar surprinde placut prin florile sale mari, duble, cu peste 20 de petale intr-un interesant contrast cromatic fata de frunzisul de un verde inchis, usor lucios. Perfect pentru gradini, spatii verzi, parcuri, poate fi crescut si intr-o jardiniera sau un ghiveci de mari dimensiuni si va inflori in mai multe randuri, de la inceputul verii pana in luna septembrie. Sunt trandafiri foarte buni si pentru buchete - rezista bine in vaze dupa taiere - sau pentru decoratiuni florale diverse si elegante.

Se va planta primavara sau toamna intr-un loc din gradina unde sa aiba un pamant cu drenare buna, ideal usor nisipos, cu un PH putin acid, aflat in bataia soarelui pentru mare parte din zi (desi tolereaza si un regim de semi-umbra), si va trebui udat in special in primele saptamani in mod constant, dar fara exagerari. Se recomanda sa fie ferit de curentii reci de aer, iar pamantul din apropierea radacinilor sa fie bine curatat de pietricele si buruieni. Se vor taia primavara partile uscate sau cu aspect bolnav. Este un trandafir hibrid care va tolera bine atat perioadele secetoase - dar trebuie udat periodic - cat si gerurile iernii, cand nu are nevoie de ingrijire deosebita.

Foto: garden.org

Articole asemănătoare

 • Trandafirul catarator Iceberg

  Varietate de trandafir floribunda catarator ce iese usor in evidenta datorita numarului mare de boboci de un alb intens, puternic, pur, Iceberg a fost creat in 1958 in Germania si mai este cunoscut si sub numele de Korbin, fiind repede adoptat de cunoscatori.

 • Trandafirul Cherry Brandy

  Varietate de trandafir teahibrid numit dupa un celebru cocktail, Cherry Brandy are un colorit pe care il veti intalni mai rar in gradinile de trandafir, roz in exterior si galben piersica in interiorul florii, impresia fiind de prospetime si eleganta.

 • Trandafirul catarator Alchymist

 • Trandafirul Peace

  Unul dintre cele mai cunoscute soiuri de trandafir hibrid, cunoscut in trecut sub numele de "Madame A. Meilland", este un soi de o delicatete cromatica extraordinara, imbinand intr-o singura inflorescenta galbenul palid, albul pur si rozul care apare la extremitatea petalelor, practic mai multe nuante in aceeasi floare.

 • Trandafirul chinezesc si micile secrete din spatele frumusetii sale

  Majoritatea trandafirilor pitici disponibili pentru vanzare in magazinele de specialitate provin dintr-o singura varietate: Rosa chinensis minima. Trandafirul chinezesc, cum i se mai spune in limbajul comun, a reusit sa se impuna datorita gingasiei si asemanarii izbitoare cu ruda sa mai mare, ca planta decorativa de interior.