Citeste articole din "Flori de gradina"

 • Flori de toamna. Coreopsis

  Flori de toamna. Coreopsis

  Dintre cele peste 100 de specii care alcatuiesc familia Coreopsis, o parte sunt plante perene si pot sa decoreze gradina fiecaruia dintre noi.

 • De ce ingalbenesc frunzele toamna?

  De ce ingalbenesc frunzele toamna?

  V-ati intrebat vreodata de ce isi schimba culoarea frunzele arborilor de foioase dupa sosirea toamnei? Ei bine, au facut-o cercetatorii care activeaza in domeniul biologiei si au cautat sa dea un raspuns fenomenului.

 • Gradina de toamna si culorile

  Gradina de toamna si culorile

  Imaginati-va o gradina lipsita de culoare, fara nimic atractiv din punct de vedere vizual. Viata ar fi mai trista pentru cel ce ar avea-o in spatele casei sale.

 • Crucea voinicului (Hepatica transsilvanica)

  Crucea voinicului (Hepatica transsilvanica)

  Hepatica este un gen de plante erbacee perene, originare din Europa Centrala si de Nord, Asia si nord-estul Americii. O varietate intalnita doar in muntii romanesti si in interiorul arcului Carpatic este Hepatica transsilvanica, floare de o deosebita gingasie.

 • Plante toxice putin cunoscute

  Plante toxice putin cunoscute

  Plantele au jucat un rol esential in viata umanitatii, oferind hrana, adapost si energie din cele mai vechi timpuri. Nu intotdeauna insa putem trage foloase de la ele, deoarece ca si in cazul ciupercilor, ne putem alege accidental cu o intoxicatie din cauza neglijentei sau a lipsei de informare.

 • Margareta, floare a iubirii si inocentei

  Margareta, floare a iubirii si inocentei

  Cine nu isi aminteste de jocul din copilarie prin care fetele si baietii, cu sufletul la gura, rupeau rand pe rand petalele margaretelor asteptand ca cea din urma sa le ofere raspunsul la intrebarea "ma iubeste, nu ma iubeste"?

 • Povestea florilor de mac

  Povestea florilor de mac

  Prima descriere a florii de mac a fost facuta de un invatat pe nume Dioscoride care a trait in primul secol dupa Hristos. In Grecia antica, floarea se regasea pe fetele monedelor fiind asociata cu bogatia si fertilitatea.