Trandafirii Desse

Soi de trandafir teahibrid cu boboci mari, bicolori, rezistenti si parfumati, Desse este o varietate care s-a bucurat de la bun inceput de aprecierea cultivatorilor, dar si de cea a florarilor. Contrastul dintre albul pur, delicat si rozul intens (cand au mult soare pot sa apara si nuante galbui in centrul florii), eleganta si rafinamentul, faptul ca rezista cateva zile dupa taiere si ca sunt relativ usor de cultivat si intretinut sunt cateva dintre avantajele acestor trandafiri. Au nevoie de cat mai mult soare pe toata durata zilei, asa ca alegeti de la bun inceput un loc unde sa se bucure din plin de lumina, cel mai bun sol fiind unul fertil, ideal putin nisipos, cu drenare buna si PH usor acid. Au nevoie de un nivel constant de umiditate, dar trebuie udati folosind cantitati moderate de apa pentru a nu afecta radacinile.

Butasii se vor planta primavara sau toamna, lasand un spatiu circular de cel putin un metru in jur – la maturitate tufele de Desse depasesc usor 100 de cm inaltime – si ii puteti amplasa fie solitar, fie alaturi de alti trandafiri din soiuri diferite. Pregatiti in prealabil solul prin greblare si curatare de pietris si buruieni. Infloresc vara pana spre jumatatea toamnei, abundent dupa ce tufa a ajuns la maturitate, acoperindu-se cu numerosi boboci bicolori si parfumati. Poate fi crescut si intr-o jardiniera sau ghiveci de mari dimensiuni, dar ideal este sa fie plantat direct in gradina. Sunt buni si pentru parcuri, pentru ca nu au nevoie de lucrari de intretinere deosebite si au o buna rezistenta la frig sau boli. Soi decorativ, care se va adapta usor conditiilor de clima din tara noastra, sunt excelenti si pentru buchete sau aranjamente florale.

Foto: pitomnic.com

Articole asemănătoare

 • Trandafirii Belle Epoque

  Soi de trandafir teahibrid cu boboci mari, cu un colorit mai putin intalnit – un galben aproape de portocaliu, cald, amintind de o piersica bine coapta – si o buna rezistenta la boli sau daunatori, Belle Epoque este mai putin intalnit in gradini si parcuri, dar este foarte apreciat de cunoscatori.

 • Trandafirii Satchmo

  Soi de trandafir floribunda cu boboci mari, de un rosu puternic, intens, cu parfum dulce si o buna rezistenta boli si daunatori, acest Satchmo se adapteaza usor conditiilor de clima si sol din tara noastra, crescand la fel de bine intr-un parc sau o gradina.

 • Trandafirii cataratori Uetersen

  In ultimii ani trandafirii roz se bucura de tot mai mult succes si sunt des intalniti in gradini si parcuri, in special o varietate precum acest Uetersen, cu inflorescente mari, duble, in nuante intense si elegante care atrag atentia privitorilor.

 • Trandafirii Sweet Honey

  Daca ne-am obisnuit cu trandafirii galbeni sau rosii, in nuante intense, tari, puternice, acest soi de floribunda este o alternativa delicata, in tonuri pastel, pentru o cromatica potrivita mai curand pentru primavara sau pentru un spatiu verde in tonuri deschise, de piersica.

 • Trandafirii teahibrizi Eldorado

  Va plac trandafirii portocalii? Un portocaliu cu nuante rosiatice, inflorescentele fiind mari si cu parfum usor, discret, cu note dulci, trandafirul Eldorado va aduce gradinii un plus de culoare si prospetime, si cum varietatile cu acest colorit sunt mai rare va fi o placuta surpriza si pentru vizitatori.