Trandafirii teahibrizi Eldorado

Va plac trandafirii portocalii? Un portocaliu cu nuante rosiatice, inflorescentele fiind mari si cu parfum usor, discret, cu note dulci, trandafirul Eldorado va aduce gradinii un plus de culoare si prospetime, si cum varietatile cu acest colorit sunt mai rare va fi o placuta surpriza si pentru vizitatori. Este un trandafir elegant, rezistent si potrivit atat pentru gradini cat si pentru buchete sau aranjamente florale mai complicate. O tufa de trandafir teahibrid Eldorado poate atinge un metru inaltime si va avea nevoie de cel putin 50 de cm spatiu circular pentru a se dezvolta repede. Frunzele sunt mari, cu textura lucioasa si de un verde puternic, intr-un interesant contrast cu portocaliul florilor. 
 
Ca majoritatea varietatilor de trandafiri veti avea nevoie de o zona a gradinii unde solul sa aiba drenaj bun, sa fie fertilizat si (ideal) putin acid, mult soare pe toata perioada zilei si neaparat departe de curenti reci de aer. Trebuie udat regulat (nu in exces insa) si intotdeauna trebuie sa indepartati florile si ramurile uscate ale tufei. Infloreste de la jumatatea verii pana in luna octombrie, florile sunt din fericire rezistente si dupa ce se taie. Este un soi care se adapteaza bine in tara noastra si trece usor chiar si peste perioadele geroase.


 

Articole asemănătoare

 • Trandafirii France Libre

  Inedit trandafir teahibrid de un portocaliu cald, intens (cu o nuanta mai deschisa spre mijlocul inflorescentei), acest France Libre este din pacate mai putin intalnit in gradini decat ar merita, fiind o varietate ce adauga un plus de culoare si eleganta oricarui spatiu verde.

 • Trandafirii cataratori Polka

  Soi viguros de origine franceza, cu numeroase inflorescente duble (fiecare boboc va avea peste 50 de petale) in nuante de roz spre piersica, Polka iese in evidenta nu doar prin aspectul foarte decorativ sau cantitatea impresionanta de flori prezente pe fiecare tufa, dar si datorita parfumului intens, cu note dulci, usor de simtit la relativa distanta de planta.

 • Trandafirii cataratori Uetersen

  In ultimii ani trandafirii roz se bucura de tot mai mult succes si sunt des intalniti in gradini si parcuri, in special o varietate precum acest Uetersen, cu inflorescente mari, duble, in nuante intense si elegante care atrag atentia privitorilor.

 • Trandafirii Sweet Honey

  Daca ne-am obisnuit cu trandafirii galbeni sau rosii, in nuante intense, tari, puternice, acest soi de floribunda este o alternativa delicata, in tonuri pastel, pentru o cromatica potrivita mai curand pentru primavara sau pentru un spatiu verde in tonuri deschise, de piersica.

 • Trandafirii Arthur Bell

  Va plac trandafirii galbeni? Cautati un soi rezistent, care sa infloreasca de mai multe ori pe an, iar florile sa fie mari, cu parfum puternic si sa iasa in evidenta imediat? Atunci "Arthur Bell", o varietate de trandafiri floribunda de o rara frumusete, ar putea sa fie alegerea ideala.