Lalele Ballade Gold

Cu inflorescente mari, de un galben proaspat, amintind de culoarea unei lamai bine coapte, aceasta varietate de lalele este din fericire relativ usor de cultivat si intretinut, fiind foarte apreciata de florari si gradinari. Exista si o varietate cu flori albe, cu o nuanta imaculata, Ballade White, asa ca le-ati putea planta alaturi pentru a se completa cromatic intr-o maniera eleganta, dar si in palcuri mici Ballade Gold schimba orice gradina. Este o floare ce are nevoie de mult soare si de un sol cu drenare buna, fertil, ideal cu PH usor acid. Se va mentine un nivel constant de umiditate, dar fara cantitati mari de apa pentru a nu provoca putrezirea radacinilor.

Bulbii se vor planta din august pana in octombrie, udand bine locul unde ati pus fiecare exemplar, si puteti folosi lalelele pentru a trasa alei sau forme geometrice in gradina, folosind doar acest soi sau si altele, in culori diverse. Infloresc in aprilie-mai, inflorescentele sunt mari, in forma de cupa, cu o nuanta intensa, luminoasa. Sunt flori ce la maturitate pot sa ating pana la 45-50 de cm inaltime. Pot fi cultivate si in ghivece sau jardiniere de mari dimensiuni, dar cel mai bine se dezvolta intr-o gradina sau parc. Sunt lalele foarte bune si pentru buchete sau aranjamente florale, pastrandu-si prospetimea pentru cateva zile. Este un soi cu o buna rezistenta la ger si daunatori.

Foto: procvetok.com

Articole asemănătoare

 • Lalele Royal Virgin, albul imaculat pentru orice gradina

  Cu inflorescente mari de un alb pur, perfect, rar intalnit printre lalele, de o forma clasica pentru aceste flori, acest soi impresioneaza prin puritate si aspectul decorativ remarcabil.

 • Lalele Red Shine

  Varietate de lalele de un rosu aprins, intens, foarte cald, cu inflorescente in forma de cupa prelungita, Red Shine este un soi care a castigat mai multe premii la competitiile internationale de profil, fiind foarte apreciat de cultivatori.

 • Nectarinele Red Gold

  Unul dintre cele mai apreciate soiuri de nectarine, Red Gold este relativ usor de cultivat si intretinut, se adapteaza rapid solului si conditiilor climatice din tara noastra, iar fructele sunt rotunde, cu pulpa zemoasa si parfumata, gust dulce si aromat, iar coaja este de un portocaliu inchis cu pete rosii, de nuanta inchisa, tot mai mari pe masura ce se coc.

 • Cartofii Mayan Gold

  Soi mai rar intalnit de cartofi originar din Peru, foarte apreciat de bucatarii cu experienta pentru gustul lor placut, textura usor cremoasa si notele exotice, amintind de gustul miezului crud de nuca, acest Mayan Gold sunt cartofi foarte buni prajiti sau copti, ca garnitura sau gustare.

 • Lalele Ballade White

  Cu inflorescente mari, de un alb pur, intens, cu o forma intre cupa de lalea si cea de crin, Ballade White este un soi de lalele cu adevarat special, poate putin mai pretentios cand vine vorba de cultivare si ingrijire, dar efectul vizual este remarcabil.