Nectarinele Red Gold

Unul dintre cele mai apreciate soiuri de nectarine, Red Gold este relativ usor de cultivat si intretinut, se adapteaza rapid solului si conditiilor climatice din tara noastra, iar fructele sunt rotunde, cu pulpa zemoasa si parfumata, gust dulce si aromat, iar coaja este de un portocaliu inchis cu pete rosii, de nuanta inchisa, tot mai mari pe masura ce se coc. Sunt nectarine perfecte ca gustare, pentru diverse retete de desert sau suc, suporta bine transportul si depozitarea, asa ca le veti intalni adesea in magazine. Red Gold este o varietate de nectarina cu productie anuala buna, care depaseste 45-50 de kilograme pentru fiecare exemplar ajuns la maturitate.

Puietii se planteaza primavara pana in mai sau toamna, alegand un loc din gradina sau livada unde pomul fructifer sa aiba cat mai mult soare (pentru fructe care se coc mai repede si au gust foarte dulce), desi se poate adapta si unui regim de semi-umbra. Se lasa un metru si jumatate distanta intre exemplare sau intre acesti puieti si alte plante, iar la maturitate fiecare exemplar va avea pana la doi metri inaltime. Se uda abundent dupa plantare si se va urmari in timp pentru a indeparta partile uscate sau cu aspect bolnav. Prefera un sol fertil (i se pot adauga in prealabil humus sau ingrasaminte organice), cu drenare buna, iar locul trebuie sa fie pe cat posibil ferit de curentii reci de aer. Suporta bine perioadele geroase de iarna si cele secetoase, trebuie udat in lunile calde folosind cantitati moderate de apa.

Cu aspect comercial deosebit si gust puternic, intens, dulce, nectarinele Red Gold sunt una dintre cele mai bune optiuni pentru un desert natural sau o gustare plina de vitamine.

Foto: pinterest.com

Articole asemănătoare

 • Diademe Red, trandafirul rosu de o frumusete speciala

  Soi de trandafir floribunda ideal pentru gradini, parcuri, decoratiuni florale si buchete elegante, Diademe Red (exista si o varianta cu flori roz pal) este o varietate cu boboci mari, parfumati (o aroma dulce, care va incanta pe oricine), rezistenta si longeviva.

 • Lalele Red Shine

  Varietate de lalele de un rosu aprins, intens, foarte cald, cu inflorescente in forma de cupa prelungita, Red Shine este un soi care a castigat mai multe premii la competitiile internationale de profil, fiind foarte apreciat de cultivatori.

 • Laleaua Red Dress, eleganta clasica si colorit intens

  Dintre varietatile de lalele pe care le putem planta in gradina Red Dress este una dintre cele mai bune alegeri daca preferam un soi clasic, elegant, cu aspect exotic si culoare intensa. Cu flori mari de un rosu intens, catifelat, elegant, Red Dress este o lalea ce are la maturitate aproximativ 25-30 de cm inaltime, foarte buna atat pentru spatii verzi cat si pentru buchete sau aranjamente florale pretentioase.

 • Strugurii Swenson Red

  Soi de struguri de masa cu ciorchini mari, grei (o medie de 700 de grame), cu numeroase boabe rotunde, rosiatice, cu gust dulce si parfumat, acest Swenson Red este o excelenta alegere pentru o gustare sanatoasa, delicioasa sau pentru o ocazie speciala.

 • Cartofii Mayan Gold

  Soi mai rar intalnit de cartofi originar din Peru, foarte apreciat de bucatarii cu experienta pentru gustul lor placut, textura usor cremoasa si notele exotice, amintind de gustul miezului crud de nuca, acest Mayan Gold sunt cartofi foarte buni prajiti sau copti, ca garnitura sau gustare.