Red Baron, alegerea deosebita pentru orice parc sau gradina

O planta perena rezistenta si cu aspect decorativ deosebit, Red Baron este un soi cu un colorit viu, de un rosu-intens spre carmin in perioada toamnei – cand aceasta planta isi dezvaluie cu adevarat frumusetea – si un amestec de verde, galben si rosu in restul anului. Cu o buna toleranta la conditiile de clima si sol din tara noastra, este relativ usor de plantat si intretinut, transformand radical o gradina, un parc sau un spatiu verde, fiind plantata in mod obisnuit pentru delimita si marca suprafete si forme geometrice. Suporta bine perioadele geroase de iarna si zilele secetoase ale verii.

O veti planta de la jumatatea primaverii pana spre sfarsitul lunii octombrie (chiar noiembrie daca vremea este inca destul de calda) intr-un loc unde sa aiba un pamant fertil, cu drenare buna, curatat de buruieni. Are nevoie de mult soare (de fapt este o planta care prefera lumina pe toata durata zilei) dar se va adapta si va creste si in zone semi-umbrite. Se va uda moderat si se recomanda ca inainte de plantare sa adaugati solului un plus de ingrasamant natural, organic. Creste destul de repede (la maturitate atinge si chiar depaseste un metru inaltime daca are suficienta lumina si un sol fertil), iar frunzisul colorat, rezistent si ascutit atrage atentia tuturor. Este o alegere excelenta pentru cei care isi doresc sa adauge florilor si arbustilor din gradina un nou element decorativ, care nu are nevoie de tratamente sau conditii deosebite.

Foto: walmart.com

Articole asemănătoare

 • Magnolia Heaven Scent, o alegere inspirata pentru orice gradina

  Cu florile sale mari, numeroase, de un roz pur spre violet deschis, palid, cu tuse albe, aceasta varietate de magnolie este potrivita pentru orice gradina sau spatiu verde, dar devine centrul de atractie si interes mai ales intr-un spatiu relativ restrans.

 • Bujorii Bartzella

  Soi hibrid cu flori mari, sferice, de un galben intens, perfecte pentru buchete si decoratiuni florale, Bartzella este o buna alegere pentru orice gradina sau parc, avand o buna rezistenta la boli si daunatori, dar si la perioadele secetoase.

 • Trandafirii Kimono

  Exemplu de trandafir floribunda cu flori de o rara frumusete, un roz intens, matasos, puternic, parfum dulce si dominator, acest Kimono o alegere inspirata pentru orice parc sau gradina.

 • Hortensiile Harmony

  Printre soiurile de hortensii aceste Harmony ies in evidenta din prima clipa datorita inflorescentelor de un alb curat - veti gasi si exemplare cu flori de un alb stins spre crem - numeroase, dispuse in ciorchini ascutiti ce pot atinge pana la 30 de cm lungime si 20 de cm la baza, cu frunze mari, carnoase, late.

 • Trandafirul Red Berlin

  Un soi teahibrid cu flori mari de un rosu intens, Red Berlin este o varietate de trandafir perfecta pentru orice gradina datorita culorii puternice si a frumusetii clasice a inflorescentelor, si cum infloreste din luna iunie pana la jumatatea toamnei va veti putea bucura multa vreme de schimbarea pe care o aduce in gradina.