Lalele Red Shine

Varietate de lalele de un rosu aprins, intens, foarte cald, cu inflorescente in forma de cupa prelungita, Red Shine este un soi care a castigat mai multe premii la competitiile internationale de profil, fiind foarte apreciat de cultivatori. Cu buna rezistenta la boli si daunatori, perfecte pentru buchete si decoratiuni florale datorita cromaticii si aspectului decorativ deosebit, Red Shine se planteaza de la sfarsitul verii pana la inceputul iernii. Bulbii vor fi pusi intr-un loc din gradina unde sa aiba in viitor cat mai mult soare, pamantul cel mai bun fiind unul fertil, cu drenare buna, PH usor acid. Unul dintre principalele riscuri cand vine vorba de lalele este putrezirea radacinilor atunci cand pamantul este prea ud, asa ca desi se vor uda frecvent este esential ca apa sa se scurga, nu sa stagneze.

Se ingroapa bulbii la 10-12 cm adancime, si cel mai bine este sa puneti mai multe exemplare grupate daca spatiul o permite. La maturitate un exemplar de lalea Red Shine pentru cm de cm inaltime, tulpina este de un verde deschis, elastica, rezistenta, intr-un frumos contrast cu inflorescentele. Dupa plantare se uda frecvent, folosind cantitati moderate de apa, si nu uitati ca au nevoie sa fie plivite si prasite des. Este un soi care traverseaza usor perioadele secetoase sau geroase. Infloreste primavara si vara, florile sunt mari, grele, cu nuanta intensa. Rezista bine dupa ce sunt taiate, asa ca le puteti folosi pentru buchete cu aspect deosebit.

Foto: pinterest.com

 

Articole asemănătoare

 • Red Baron, alegerea deosebita pentru orice parc sau gradina

  O planta perena rezistenta si cu aspect decorativ deosebit, Red Baron este un soi cu un colorit viu, de un rosu-intens spre carmin in perioada toamnei – cand aceasta planta isi dezvaluie cu adevarat frumusetea – si un amestec de verde, galben si rosu in restul anului.

 • Diademe Red, trandafirul rosu de o frumusete speciala

  Soi de trandafir floribunda ideal pentru gradini, parcuri, decoratiuni florale si buchete elegante, Diademe Red (exista si o varianta cu flori roz pal) este o varietate cu boboci mari, parfumati (o aroma dulce, care va incanta pe oricine), rezistenta si longeviva.

 • Laleaua Red Dress, eleganta clasica si colorit intens

  Dintre varietatile de lalele pe care le putem planta in gradina Red Dress este una dintre cele mai bune alegeri daca preferam un soi clasic, elegant, cu aspect exotic si culoare intensa. Cu flori mari de un rosu intens, catifelat, elegant, Red Dress este o lalea ce are la maturitate aproximativ 25-30 de cm inaltime, foarte buna atat pentru spatii verzi cat si pentru buchete sau aranjamente florale pretentioase.

 • Nectarinele Red Gold

  Unul dintre cele mai apreciate soiuri de nectarine, Red Gold este relativ usor de cultivat si intretinut, se adapteaza rapid solului si conditiilor climatice din tara noastra, iar fructele sunt rotunde, cu pulpa zemoasa si parfumata, gust dulce si aromat, iar coaja este de un portocaliu inchis cu pete rosii, de nuanta inchisa, tot mai mari pe masura ce se coc.

 • Strugurii Swenson Red

  Soi de struguri de masa cu ciorchini mari, grei (o medie de 700 de grame), cu numeroase boabe rotunde, rosiatice, cu gust dulce si parfumat, acest Swenson Red este o excelenta alegere pentru o gustare sanatoasa, delicioasa sau pentru o ocazie speciala.