Trandafirii Fulgurante, o excelenta alegere pentru gradini de neuitat

Gasiti relativ usor diverse varietati de trandafir de culoare rosie, insa acest soi este una dintre cele mai bune alegeri pentru gradini si parcuri datorita intensitatii nuantei si a parfumului dulce. Fulgurante este un soi teahibrid cu numeroase inflorescente de un rosu catifelat, intens, puternic, ce va domina cu usurinta orice spatiu verde, si in plus este longeviv si are o buna rezistenta la boli si daunatori. Usor de cultivat de oricine, infloreste abundent de la inceputul verii pana spre jumatatea toamnei, iar florile sunt foarte bune si pentru buchete sau aranjamente florale pentru ca sunt elegante si de o frumusete aparte.

Plantati acesti trandafiri primavara sau toamna intr-un loc unde sa aiba mult soare pe toata durata zilei – conditie esentiala pentru boboci parfumati si cu un colorit intens – si sa fie pe cat posibil feriti de curentii reci de aer. Un sol bun pentru trandafir este fertil, nisipos, cu PH usor acid si drenare buna, pentru ca sunt flori care au nevoie sa fie udate constant, folosind cantitati moderate de apa. Suporta bine perioadele secetoase (daca sunt udate seara sau dimineata) si cele geroase. Pamantul va fi curatat in prealabil de pietris si buruieni. Se toaleteaza dupa ce au iesit din iarna, indepartandu-se partile uscate sau cu aspect bolnav si dand forma generala a tufei. Este un soi cu flori mari, parfumate, si o nuanta intens, si cum isi pastreaza cateva zile prospetimea dupa taiere poate fi folosit si pentru buchete care vor infrumuseta orice incapere.

Foto: fruttii.net

Articole asemănătoare

 • Dalia Mignon, un spectacol cromatic pentru gradina

  O excelenta alegere pentru parcuri, gradini sau pentru a fi cultivate in ghivece si jardiniere, aceste dalii multicolore, care vor inflori abundent in lunile de vara, sunt usor de intretinut si nu sunt foarte pretentioase.

 • Trandafirii Criterion, rafinament pentru gradini mari si mici

  Un soi de trandafir teahibrid cu inflorescente de un roz delicat, o nuanta mai rar intalnita, este o alegere excelenta pentru gradini de orice dimensiuni, dar si pentru parcuri si pentru orice spatiu verde.

 • Azaleea Maruschka

  O planta ornamentala perena rezistenta si atragatoare, cu nenumarate inflorescente de un rosu deschis, aceasta azalee japoneza este o excelenta alegere pentru parcuri, spatii verzi sau gradini

 • Laleaua Monte Spider

  Soi de un galben intens, proaspat, curat, si cu inflorescente ale caror petale amintesc prin forma mai curand crizantemele decat laleaua clasica, Monte Spider este o buna alegere pentru gradini si parcuri, dar poate fi cultivat la fel de bine si de usor in ghivece si jardiniere.

 • Liliac Miss Kim

  O excelenta alegere pentru un parc sau o gradina de dimensiuni mai mari, acest soi de liliac cu numeroase inflorescente d eun mov pal, delicat, elegant, este ideal pentru a delimita sau marca suprafete.