Laleaua Formosa

Sortiment cu inflorescente mari de o nuanta putin intalnita in cazul lalelelor, un galben aproape de citron imbinat cu verde proaspat, Formosa este o buna alegere pentru gradini si parcuri, dar este o floare ce poate fi cultivata la fel de usor in ghivece si jardiniere. Prefera sa aiba mult soare pe toata durata zilei – coloritul va fi mai intens, iar dezvoltarea mai rapida – iar cel mai bun sol va fi unul putin acid, cu drenare buna. Sunt flori care au nevoie de un nivel relativ constant de umiditare, dar excesul poate afecta planta si chiar poate duce la putrezirea radacinilor.

Bulbii de lalea Formosa se vor planta de la sfarsitul verii pana la jumatatea toamnei (au o buna rezistenta nativa la ger) si vor inflori anul urmator, in aprilie-mai. Sunt lalele cu tije elastice, rezistente, ce depasesc 30 de cm lungime la maturitate, florile sunt mari, grele, cu un colorit puternic si aspect exotic. Se recomanda plantarea grupata a mai multor exemplare pentru un efect cromatic deosebit, lasand 10-12 cm distanta intre fire. Sunt o buna optiune si pentru buchete sau aranjamente florale pentru ca isi pastreaza cateva zile prospetimea dupa taiere.

 

Foto: blomsbulbs.com


 

Articole asemănătoare

 • Laleaua Monte Spider

  Soi de un galben intens, proaspat, curat, si cu inflorescente ale caror petale amintesc prin forma mai curand crizantemele decat laleaua clasica, Monte Spider este o buna alegere pentru gradini si parcuri, dar poate fi cultivat la fel de bine si de usor in ghivece si jardiniere.

 • Sweetheart, laleaua de un galben delicat

  Un soi mai rar de lalea cu flori mari, in forma de cupa ascutita, cu petale de un galben curat, cu margini albe si aspect decorativ deosebit, Sweetheart poate sa schimbe radica un parc sau o gradina, dar este un soi foarte bun si pentru buchete sau aranjamente florale.

 • Laleaua Dallas, mai multa culoare si un plus de eleganta

  Suntem deja obisnuiti cu laleaua clasica, plina de prospetime si culoare, doar cateva reusind sa faca dintr-un buchet un cadou cu totul special, iar in gradini aduc atunci cand infloresc eleganta, frumusete si mai ales vitalitate.

 • Black Tulip - laleaua neagra

  O varietate splendida de lalele duble, cu petale inchise la culoare, Black Tulip este acel soi care poate fi considerat pe drept cuvant, dupa numele unui roman celebru, laleaua neagra.

 • Little Princess - laleaua-printesa pentru gradini pline de culoare

  O varietate de lalea pitica multicolora, Little Princess (un nume inspirat pentru un soi cu o incantatoare cromatica) poate sa para la prima vedere delicata, dificil de plantat si intretinut si mult prea fragila, insa din fericire este o lalea rezistenta la daunatori si variatii de temperatura, si cu putina ingrijire rezistenta si longeviva