Little Princess - laleaua-printesa pentru gradini pline de culoare

O varietate de lalea pitica multicolora, Little Princess (un nume inspirat pentru un soi cu o incantatoare cromatica) poate sa para la prima vedere delicata, dificil de plantat si intretinut si mult prea fragila, insa din fericire este o lalea rezistenta la daunatori si variatii de temperatura, si cu putina ingrijire rezistenta si longeviva. Odata ce infloreste surprinde placut prin amestecul de culori dintr-o singura inflorescenta, dispuse intr-un model circular: in partea centrala a florii veti intalni un cafeniu inchis, aproape de negru uneori, in forma stelata, continuand cu o bordura de un galben intens si terminand de la jumatatea petalei cu portocaliu. Asadar o lalea eleganta, tricolora, pentru o gradina ce are nevoie de un plus de farmec si de o pata cromatica aparte. 
 
Poate sa atinga pana la 12-15 cm inaltime, iar tulpinile sunt rezistente, viguroase. Va avea nevoie de un sol cu drenaj bun, eventual putin nisipos, mult soare, si lasati cam 8 cm distanta intre plante, bulbii fiind ingropati la o adancime egala. Au nevoie de udare regulata, mai ales in perioada de inceput, si nu uitati ca de regula laleaua este o floare ce are nevoie de apa (fara excese). Iar pamantul trebuie curatat periodic de buruieni. Lalelele din soiul Little Princess se planteaza toamna si vor inflori de la jumatatea pana spre sfarsitul primaverii, inflorescentele avand un usor parfum. Varietate hibrida care va va bucura daca preferati laleaua, mai ales in tonuri de portocaliu (capata o nuanta mai inchisa pe masura ce se maturizeaza), se adapteaza relativ usor atat in gradina, cat si in ghivece. 

Foto: etsy.com

 


Articole asemănătoare

 • Daliile Little Robert, frumusete exotica pentru orice gradina

  Varietate de dalie bicolora cu inflorescente mari, in nuante intense si proaspete, buna pentru gradini, parcuri, dar si pentru buchete si aranjamente florale, Little Robert se poate cultiva direct in pamant sau in ghivece si jardiniere.

 • Forsythia Roseum - flori roz pentru o gradina de primavara

  Un arbust ornamental de origine orientala ce surprinde placut prin nenumaratele flori de un roz intens (veti gasi in functie de sol si varsta plantei exemplare cu flori ce pot sa capete o nuanta de un roz inchis spre rosu deschis, dar si inflorescente de un trandafiriu palid) acest Forsythia Roseum (Abeliophyllum distichum Roseum) ofera gradinii un plus de culoare si prospetime.

 • Crimson and Gold - un gutui japonez plin de culoare

  O varietate de gutui japonez care surprinde placut prin florile sale de culoare rosie, mari, cu textura catifelata, Crimson and Gold poate fi o alegere buna daca vreti un arbust decorativ cu aspect exotic, nu foarte mare si care poate fi ingrijit usor.

 • Piciorul cocosului - o explozie de culoare

  Ranunculus asiaticus - mai cunoscut sub denumirea populara de Piciorul cocosului - este una dintre cele mai frumoase si decorative flori de primavara, culorile sunt vii, intense, puternice, florile sunt mari si rezistente in timp, sunt perfecte atat pentru gradini cat si pentru balcoane, cresc la fel de bine direct in pamant sau intr-un ghiveci

 • Sfaturi pentru o gradina de interior

  Nu aveti suficient spatiu? Aceasta ar fi principala problema cu care se confrunta cei care si-ar dori sa isi amenajeze o gradina de interior, si primul motiv pentru care ajung sa abandoneze ideea. Dar pentru o gradina de interior frumoasa nu este nevoie de o incapere speciala sau o terasa incapatoare, ci mai curand de spirit de inovatie si originalitate.