Trandafirii Criterion, rafinament pentru gradini mari si mici

Un soi de trandafir teahibrid cu inflorescente de un roz delicat, o nuanta mai rar intalnita, este o alegere excelenta pentru gradini de orice dimensiuni, dar si pentru parcuri si pentru orice spatiu verde. Coloritul aparte il ajuta sa iasa imediat in evidenta, chiar alaturi de alte soiuri de trandafir, devenind repede centrul de atractie. Sunt trandafiri buni si pentru buchete sau aranjamente florale, pentru ca isi pastreaza cateva zile prospetimea dupa taiere, si atrag datorita parfumului lor dulce, puternic. Se vor planta primavara sau toamna, pana la jumatatea lunii noiembrie (daca noptile nu sunt prea reci), intr-un sol cu drenare buna, ideal putin nisipos, fertil, alegand de la bun inceput un loc unde viitoarea tufa sa aiba mult soare pe toata durata zilei, conditie esentiala pentru a avea flori cu o nuanta intensa, proaspata, eleganta.

Tufele de trandafir Criterion sunt rezistente, cu frunzis des de un verde inchis, lucios, intr-un frumos contrast cu prospetimea petalelor, depasind la maturitate un metru inaltime. Dupa plantare fiecare exemplar se va uda abundent, acoperind butasii la radacina cu o gramajoara de pamant afanat. Suporta bine atat perioadele secetoase cat si cele geroase. Se uda frecvent, folosind cantitati moderate de apa, si este un soi care are o buna rezistenta nativa la boli si daunatori. Este o varietate care se adapteaza destul de usor climatului din tara noastra, fara sa necesite tratamente speciale. Longeviv, infloreste abundent vara, pana spre inceputul toamnei.

Foto: pinterest.cl

Articole asemănătoare

 • Trandafirii Fulgurante, o excelenta alegere pentru gradini de neuitat

  Gasiti relativ usor diverse varietati de trandafir de culoare rosie, insa acest soi este una dintre cele mai bune alegeri pentru gradini si parcuri datorita intensitatii nuantei si a parfumului dulce.

 • Trandafirul Allotria

  Varietate de floribunda cu numerosi boboci mari, grei, de un rosu viu (ce poate sa bata in visiniu in anumite conditii), Allotria este un trandafir excelent atat pentru gradini cat si pentru parcuri sau diverse spatii verzi, dar si pentru un buchet destinat unei ocazii speciale si decoratiuni florale deosebite. Cu parfumul lor usor, dulce, sunt trandafiri care vor transforma radical orice gradina, si din fericire sunt relativ usor de cultivat si intretinut.

 • Rosiile Betalux

  Un soi de origine poloneza cu tomate relativ mari, rotunde, usor turtite, de un rosu curat, placut, atunci cand sunt coapte, Betalux este o varietate foarte buna atat pentru gradini cat si pentru solarii.

 • Frumusete mediteraneana - gladiolele Byzantinus

  Varietate de gladiole originare din spatiul mediteranean, cu flori mari de un roz intens ce bate adesea spre mov, aceste Byzantinus sunt elegante, gratioase, de o frumusete delicata si perfecta atat pentru gradini cat si pentru ghivece sau jardiniere.

 • Allium Gladiator

  Se potrivesc atat pentru gradini cat si pentru alei, spatii verzi, jardiniere, ghivece, atata timp cat acest soi de Allium L. va avea lumina solara (se adapteaza si unui regim cu semi-umbra), un pamant fertil cu drenare buna si neaparat sa fie udat regulat, mai ales in primele saptamani.