Rosiile Betalux

Un soi de origine poloneza cu tomate relativ mari, rotunde, usor turtite, de un rosu curat, placut, atunci cand sunt coapte, Betalux este o varietate foarte buna atat pentru gradini cat si pentru solarii. Cu aspect comercial foarte atragator si suportand bine atat depozitarea cat si transportul, sunt rosii cu gust placut, usor acrisor, zemoase si bune atat ca gustare cat si pentru salate sau in diverse retete de supe sau mancaruri. Din fericire Betalux este si o varietate cu o buna rezistenta naturala la boli si daunatori, se adapteaza relativ usor conditiilor climatice din tara noastra si nu necesita in conditii normale ingrijiri sau tratamente deosebite.

Semintele de rosii se vor planta de la jumatatea primaverii pana la inceputul verii intr-un loc unde sa aiba destul soare pe toata durata zilei, iar pamantul trebuie sa fie cat mai fertil, curatat in prealabil de buruieni si pietris, cu drenare buna. Se uda frecvent, fiind tomate care au nevoie de multa apa pentru a se dezvolta repede, iar in aproximativ 60 de zile va veti bucura de prima recolta. Sunt foarte apropiate de cultivatori pentru ca pot fi cultivate atat intensiv, pe suprafete mari, cat si in gradina sau sera, fiind un soi extratimpuriu cu productie buna si gust clasic de tomate, putin acrisor, foarte aromat.

Foto: mygreenhouse.ie

 

Articole asemănătoare

  • Rosiile San Marzano, gustul Italiei in orice reteta

    Sunt tomate semi-tarzii, care atrag atentia datorita formei deosebite, cu o pulpa suculenta, carnoasa, buna si pentru salate pline de prospetime, si un gust dulce, usor acid, deosebit de placut

  • Salata cu masline, avocado si rosii

    O salata de vara consistenta, plina de vitamine si gusturi diverse, proaspata si savuroasa. Maslinele sarate completeaza branza cremoasa, alaturi de avocado, sucul de limeta sau lamaie (dupa gust) si rosiile cherry.

  • Rosiile Better Boy, tomate savuroase si aromate

    Rosiile din aceasta varietate sunt mari, rotunde, de un rosu aprins, cu pulpa suculenta si foarte aromata, gust intens de tomata, dulceag cu usoare note acrisoare.

  • Rosiile “Inima de Albenga”

    Sunt rosii bune pentru salate, gustari, retete diverse, fiind foarte populare in Italia (de altfel numele vine de la orasul Albenga din regiunea Liguria) si nu numai. Pot fi cultivate pe suprafete extinse sau in gradini cu spatiu redus si in sere

  • Fructe si legume pentru o minte sanatoasa

    Rosiile bine coapte sunt excelente in salate, ca gustare, gatite in diverse moduri, dar cati dintre cei care le mananca de fiecare data cu atata placere stiu ca in tomate se gaseste si un puternic antioxidant, licopenul, ce protejeaza organismul de actiunea nociva a radicalilor liberi. Iar in timp banalele rosii (le puteti asocia alte legume si eventual putin ulei de masline) nu mentin doar sistemul imunitar si cel digestiv, dar mentin si sanatatea mintii si mai ales memoria sau capacitatea de concentrare.