Rosiile Better Boy, tomate savuroase si aromate

Varietate hibrida de tomate cu o buna rezistenta la boli si daunatori, Better Boy este un soi foarte popular in Statele Unite, unde este cultivat de peste jumatate de secol si este foarte apreciat atat pentru productia excelenta, cat si pentru gustul intens, dulceag, aromat al rosiilor. Se adapteaza relativ usor conditiilor climatice diverse, iar tomatele suporta bine transportul si depozitarea. Datorita gustului pot fi folosite pentru salate, supe, sosuri, suc proaspat de rosii (baut simplu, folosit in bucatarie sau ca baza pentru un cocktail cu aroma puternica) sau pentru alte retete diverse.

Specialistii o considera una dintre cele mai bune rosii pentru culturi mici sau extinse, si este o planta ce prefera solurile fertile, cu drenare buna, un PH usor acid, care pot fi pregatite in prealabil cu ingrasamant. Are nevoie de cat mai mult soare si pentru ca productia anuala este una foarte buna se recomanda ca plantele ce depasesc usor 1,5 metri inaltime (si chiar mai mult) sa fie legate de un suport rezistent, pentru a se dezvolta normal.  Rosiile din aceasta varietate sunt mari, rotunde, de un rosu aprins, cu pulpa suculenta si foarte aromata, gust intens de tomata, dulceag cu usoare note acrisoare. O singura tomata depaseste cu usurinta 300 de grame si poate ajunge pana la 450 – 500 de grame.

Foto: wikipedia.org

Articole asemănătoare

  • Smoothie cu lapte de cocos si portocala

    Una dintre cele mai simple retete pentru o bautura cu multa vitamina C, antioxidanti, grasimi sanatoase, pe scurt o solutie ideala atunci cand vrem sa ne potolim setea intr-un mod sanatos, placut. Alegeti portocale mari, bine coapte, zemoase si parfumate, si adaugati putina vanilie pentru acele note racoritoare si aromate.

  • Terapii si solutii naturiste cu rosii

    Sucul de rosii proaspat stors, caruia ii putem adauga putin busuioc, patrunjel, cateva felioare de ardei iute (sau fulgi de chili) pentru cei care prefera notele picante, si pe care il putem bea rece sau la temperatura camerei, hidrateaza, ajuta digestia, intareste sistemul imunitar datorita numeroaselor vitamine, este recomandat si in cazul anemiilor sau a oboselii cronice.

  • Chimenul in medicina naturista

    Dincolo de bucatarie chimenul este utilizat in medicina traditionala pentru a preveni si trata mai multe afectiuni, semintele mici, tari si aromate fiind folosite pentru ceaiuri sau preparate sub forma de tincturi. Sunt o buna sursa de fibre, minerale (fier, potasiu, calciu, mangan) si vitamine (A, C, E).

  • Parul columnar Saphira

    Soi de par columnar cu fructe mari, grele, de un galben auriu, cu pulpa suculenta si dulce, parfumata. Sunt fructe excelente pentru gustare sau diverse retete de desert, dar si pentru suc atunci cand sunt foarte coapte si aromate.

  • Fructe bogate in fibre pentru o alimentatie echilibrata

    Perele sunt dulci si aromate, dar si una dintre cele mai bune surse de fibre, 200 de grame de fruct oferind corpului in jur de 6 grame de fibre. Un desert delicios si mai ales sanatos.