Rosiile Better Boy, tomate savuroase si aromate

Varietate hibrida de tomate cu o buna rezistenta la boli si daunatori, Better Boy este un soi foarte popular in Statele Unite, unde este cultivat de peste jumatate de secol si este foarte apreciat atat pentru productia excelenta, cat si pentru gustul intens, dulceag, aromat al rosiilor. Se adapteaza relativ usor conditiilor climatice diverse, iar tomatele suporta bine transportul si depozitarea. Datorita gustului pot fi folosite pentru salate, supe, sosuri, suc proaspat de rosii (baut simplu, folosit in bucatarie sau ca baza pentru un cocktail cu aroma puternica) sau pentru alte retete diverse.

Specialistii o considera una dintre cele mai bune rosii pentru culturi mici sau extinse, si este o planta ce prefera solurile fertile, cu drenare buna, un PH usor acid, care pot fi pregatite in prealabil cu ingrasamant. Are nevoie de cat mai mult soare si pentru ca productia anuala este una foarte buna se recomanda ca plantele ce depasesc usor 1,5 metri inaltime (si chiar mai mult) sa fie legate de un suport rezistent, pentru a se dezvolta normal.  Rosiile din aceasta varietate sunt mari, rotunde, de un rosu aprins, cu pulpa suculenta si foarte aromata, gust intens de tomata, dulceag cu usoare note acrisoare. O singura tomata depaseste cu usurinta 300 de grame si poate ajunge pana la 450 – 500 de grame.

Foto: wikipedia.org

Articole asemănătoare

 • Chimenul in medicina naturista

  Dincolo de bucatarie chimenul este utilizat in medicina traditionala pentru a preveni si trata mai multe afectiuni, semintele mici, tari si aromate fiind folosite pentru ceaiuri sau preparate sub forma de tincturi. Sunt o buna sursa de fibre, minerale (fier, potasiu, calciu, mangan) si vitamine (A, C, E).

 • Rosiile “Inima de Albenga”

  Sunt rosii bune pentru salate, gustari, retete diverse, fiind foarte populare in Italia (de altfel numele vine de la orasul Albenga din regiunea Liguria) si nu numai. Pot fi cultivate pe suprafete extinse sau in gradini cu spatiu redus si in sere

 • Parul columnar Saphira

  Soi de par columnar cu fructe mari, grele, de un galben auriu, cu pulpa suculenta si dulce, parfumata. Sunt fructe excelente pentru gustare sau diverse retete de desert, dar si pentru suc atunci cand sunt foarte coapte si aromate.

 • Fructe bogate in fibre pentru o alimentatie echilibrata

  Perele sunt dulci si aromate, dar si una dintre cele mai bune surse de fibre, 200 de grame de fruct oferind corpului in jur de 6 grame de fibre. Un desert delicios si mai ales sanatos.

 • Mandarinele pentru sanatate

  Mai mici decat portocalele, dulci si aromate, bune ca gustare sau sub forma de suc (dar si in diverse retete pentru desert), mandarinele sunt pentru multi citricele preferate.