Daliile Little Robert, frumusete exotica pentru orice gradina

Varietate de dalie bicolora cu inflorescente mari, in nuante intense si proaspete, buna pentru gradini, parcuri, dar si pentru buchete si aranjamente florale, Little Robert se poate cultiva direct in pamant sau in ghivece si jardiniere. La fel ca alte dalii si aceasta are nevoie de cat mai mult soare pe toata durata zilei, asa ca alegeti de la bun inceput un loc in gradina unde sa aiba lumina mai multa vreme. Se poate adapta si in zone mai umbrite, dar plantele vor fi mai putin rezistente. Plantati daliile de la jumatatea primaverii pana la inceputul verii, cel mai bun pamant fiind unul fertil, cu drenare buna, curatat bine de buruieni. Imediat dupa plantare se uda bine locul, iar mai tarziu veti stropi periodic daliile, pentru ca sunt flori care au nevoie de un nivel constant de umiditate, cu atat mai mult in perioada calda a anului. Se recomanda sa plantati mai multe exemplare grupate, pentru un aspect estetic impresionant, lasand 25-30 de cm distanta intre ele.

La maturitate aceste dalii depasesc usor jumatate de metru inaltime, iar inflorescentele sferice si viu colorate in nuante de alb pur si roz intens spre visiniu sunt parfumate, grele, ideale pentru a schimba orice gradina. La fel de bine le puteti pastra intr-un ghiveci asezat pe un pervaz sau o terasa, in bataia soarelui. Infloresc de la jumatatea verii pana in luna noiembrie daca vremea este suficienta de calda. Perfecte pentru un cadou destinat celor care iubesc florile sau pentru a transforma radical un spatiu verde.

Foto: pinterest.com

Articole asemănătoare

 • Actrite celebre si trandafirii care le poarta numele

  Ingrid Bergman: varietate rezistenta, care va inflori in repetate randuri pana spre jumatatea toamnei, cu petale de un rosu elegant si delicat, este o alegere excelenta pentru orice gradina, fiind genul de trandafir care arata minunat inconjurat de alte flori sau alte varietati.

 • Laleaua Parrot Blue

  Daca suntem deja obisnuiti cu lalele rosii sau galbene, aceasta varietate exotica si rar intalnita surprinde prin coloritul aparte al petalelor, un violet deschis spre indigo, cu zone albe, ideal pentru orice gradina sau pentru ghivece asezate pe balcon.

 • Bujorii Primavera, un plus de lumina pentru gradini

  Cu florile sale mari, grele, in forma de cupa, de un alb-crem ce poate sa bata spre galben deschis in functie de lumina soarelui si de sol, acest soi de bujor este o alegere inspirata pentru orice gradina sau parc, aducand luminozitate si prospetime, mai ales in contrast cu alte flori.

 • Magnolia Heaven Scent, o alegere inspirata pentru orice gradina

  Cu florile sale mari, numeroase, de un roz pur spre violet deschis, palid, cu tuse albe, aceasta varietate de magnolie este potrivita pentru orice gradina sau spatiu verde, dar devine centrul de atractie si interes mai ales intr-un spatiu relativ restrans.

 • Bujorii Bartzella

  Soi hibrid cu flori mari, sferice, de un galben intens, perfecte pentru buchete si decoratiuni florale, Bartzella este o buna alegere pentru orice gradina sau parc, avand o buna rezistenta la boli si daunatori, dar si la perioadele secetoase.