Trandafirii Golden Medallion, un soi teahibrid pentru orice gradina

O varietate de trandafir teahibrid rezistent si longeviv, cu flori mari, de un galben intens, foarte deschis, si parfum usor, delicat, in care se remarca note acrisoare amintind de citrice, Golden Medallion poate fi acea alegere pentru o gradina, parc sau spatiu verde ce va fi apreciata de oricine. Sunt tufe dese, cu ramuri puternice si spini ascutiti, care la maturitate vor depasi cu usurinta un metru inaltime. Suporta bine atat gerul iernii cat si perioadele secetoase si vor transforma orice gradina datorita culorii intense si aspectului deosebit. Sunt trandafiri care pot fi plantati solitari sau grupati, eventual alaturi de alte soiuri.

Alegeti pentru tufele de Golden Medallion un loc unde sa aiba cat mai mult soare pe toata durata zilei (desi se adapteaza si in zone cu semi-umbra), sa fie ferite de curentii reci de aer, iar cel mai bun pamant este unul tipic pentru trandafiri, fertil, cu drenare buna, usor acid, curatat cu atentie de buruieni si pietris. Plantati butasii de trandafir primavara, pana la inceputul verii, sau toamna, udandu-i abundent imediat dupa si frecvent, preferabil seara, folosind cantitati moderate de apa. Nu uitati sa urmariti cu atentie tufele pentru a indepartat periodic partile uscate sau cu aspect bolnav, iar toaletarea periodica se va face primavara. Sunt trandafiri cu inflorescente mari si viu colorate (nuanta este cu atat mai intensa cu cat au avut lumina solara toata ziua), parfumate, cu aspect decorativ deosebit, ceea ce ii face ideali atat pentru gradini cat si pentru buchete. Se adapteaza relativ usor conditiilor de clima si sol din tara noastra si nu are nevoie de lucrari de intretinere deosebite.

Foto: pinterest.com

Articole asemănătoare

 • Bujorii Bartzella

  Soi hibrid cu flori mari, sferice, de un galben intens, perfecte pentru buchete si decoratiuni florale, Bartzella este o buna alegere pentru orice gradina sau parc, avand o buna rezistenta la boli si daunatori, dar si la perioadele secetoase.

 • Laleaua Snow Crystal, un spectacol imaculat pentru orice gradina

  Mult mai rar intalnite in gradini decat soiurile cu flori galbene sau rosii, aceste lalele cu petale mari, cu margine franjurata ce bate uneori in verde palid ies imediat in evidenta prin albul lor pur, imaculat, intr-un interesant contrast cu alte flori din apropiere.

 • Trandafirii Smooth Velvet

  Varietate de trandafir teahibrid cu flori mari, duble, de un rosu intens cu note violet, parfum puternic, dulce, este o alegere perfecta pentru orice gradina sau spatiu verde, pentru aranjamente florale exclusiviste si buchete elegante, dar in acelasi timp este un soi relativ usor de plantat si intretinut an de an.

 • Trandafirii Black Cherry

  Varietate de trandafir floribunda cu boboci mari, de un rosu inchis, catifelat, cu parfum usor, Black Cherry este un soi bun pentru gradinarii incepatori cat si pentru cei cu experienta, cu o buna rezistenta naturala la boli si ger, relativ usor de plantat si intretinut, longeviv si de o rara frumusete.

 • Capsunile San Andreas, o alegere inspirata pentru orice gradina

  Un soi cu productie neasteptat de buna - face fructe de mai multe ori in acelasi sezon odata ajuns la maturitate - si capsuni mari, cu gust dulce si parfum puternic, ce suporta bine atat depozitarea cat si transportul, cu o rezistenta naturala crescuta la boli si daunatori, San Andreas este din toate punctele de vedere una dintre cele mai bune alegeri atat pentru gradinarii cu experienta, cat si pentru incepatori.