Trandafirii Belle Epoque

Soi de trandafir teahibrid cu boboci mari, cu un colorit mai putin intalnit – un galben aproape de portocaliu, cald, amintind de o piersica bine coapta – si o buna rezistenta la boli sau daunatori, Belle Epoque este mai putin intalnit in gradini si parcuri, dar este foarte apreciat de cunoscatori. Atrage nu doar prin aspectul decorativ (recomandat si pentru buchete sau aranjamente florale) ci si prin parfumul puternic, dulce, specific pentru trandafiri. Infloreste in mai multe randuri si este o varietate longeviva, tufele sunt relativ mari (inaltimea medie este de 100 de cm la maturitate) cu ramuri puternice acoperite de spini, frunzis des de un verde lucios, inchis, rezistent, asa ca va veti bucura de o tufa de Belle Epoque an dupa an.

La fel ca toti trandafirii si un butas de Belle Epoque va avea nevoie de un sol nisipos, cu drenare buna, fertil, cu PH putin acid. Alegeti un loc din gradina unde viitoarea tufa de trandafir sa aiba mult soare, sa fie ferita de curentii reci de aer, iar pamantul trebuie curatat bine in prealabil de buruieni sau pietre. Butasii se vor planta primavara sau toamna, intr-o groapa adanca de 10-15 cm, facand apoi o gramajoara de pamant la baza si udand abundent imediat dupa. Se uda frecvent, seara sau dimineata (mai ales in zilele foarte calduroase), folosind cantitati moderate de apa. Infloreste de mai multe ori pana spre inceputul toamnei, florile sunt mari, cu un colorit intens, cald, placut, si rezista bine dupa ce au fost taiate. Se poate planta solitar sau alaturi de alte soiuri de trandafir in culori complementare. Nu necesita lucrari deosebite de intretinere, dar primavara se indeparteaza ramurile uscate sau cu aspect bolnav si daca este nevoie se contureaza forma tufei.

 

Articole asemănătoare

 • Trandafirii Theo Clevers

  Varietate de trandafir floribunda cu boboci mari, dubli, de un roz elegant, cu parfum dulce si dominat de notele fructate, Theo Clevers poate fi cultivat in gradini si parcuri unde viitoarea tufa sa aiba cat mai mult soare pe toata durata zilei. La

 • Trandafirii cataratori Uetersen

  In ultimii ani trandafirii roz se bucura de tot mai mult succes si sunt des intalniti in gradini si parcuri, in special o varietate precum acest Uetersen, cu inflorescente mari, duble, in nuante intense si elegante care atrag atentia privitorilor.

 • Trandafirii Sweet Honey

  Daca ne-am obisnuit cu trandafirii galbeni sau rosii, in nuante intense, tari, puternice, acest soi de floribunda este o alternativa delicata, in tonuri pastel, pentru o cromatica potrivita mai curand pentru primavara sau pentru un spatiu verde in tonuri deschise, de piersica.

 • Trandafirii teahibrizi Eldorado

  Va plac trandafirii portocalii? Un portocaliu cu nuante rosiatice, inflorescentele fiind mari si cu parfum usor, discret, cu note dulci, trandafirul Eldorado va aduce gradinii un plus de culoare si prospetime, si cum varietatile cu acest colorit sunt mai rare va fi o placuta surpriza si pentru vizitatori.

 • Trandafirii Arthur Bell

  Va plac trandafirii galbeni? Cautati un soi rezistent, care sa infloreasca de mai multe ori pe an, iar florile sa fie mari, cu parfum puternic si sa iasa in evidenta imediat? Atunci "Arthur Bell", o varietate de trandafiri floribunda de o rara frumusete, ar putea sa fie alegerea ideala.