Trandafirii Arthur Bell

Va plac trandafirii galbeni? Cautati un soi rezistent, care sa infloreasca de mai multe ori pe an, iar florile sa fie mari, cu parfum puternic si sa iasa in evidenta imediat? Atunci "Arthur Bell", o varietate de trandafiri floribunda de o rara frumusete, ar putea sa fie alegerea ideala. Mai putin cultivati decat ar merita, sunt trandafir ce infloresc de mai multe ori pe perioada verii si a toamnei, iar inflorescentele sunt mari, cu pana la 25 de petale, un diametru de peste opt cm si un parfum puternic, intens, cu note dulci si delicate. Se adapteaza usor atat in gradini cat si in ghivece, are nevoie de un sol cu buna drenare, ideal nisipos, si trebuie udat frecvent si moderat in special in prima perioada. 
 
Odata ajuns la maturitate atinge un metru inaltime si cand il plantati in gradina se recomanda sa lasati intre tufe 70-100 de cm. Prefera soarele, cat mai mult soare pentru ca trandafirii sa creasca repede si sa aiba un colorit frumos, puternic, si nu uitati ca inainte de orice sa curatati si sa afanati terenul din gradina. Rezistent la boli si daunatori, acest trandafir galben este si nesperat de longeviv, rezistand atat in perioadele caniculare cat si in cele geroase.

Foto: classicroses.co.uk

Articole asemănătoare

 • Trandafirii Allgold

  Cu bobocii relativ mari, de un galben palid, delicat (veti intalni si exemplare cu un colorit mai intens) si parfum puternic, dulceag, acest soi de trandafir floribunda este foarte bun pentru gradini sau parcuri, dar poate fi cultivat relativ usor si intr-un ghiveci de mari dimensiuni.

 • Trandafirii Smooth Velvet

  Varietate de trandafir teahibrid cu flori mari, duble, de un rosu intens cu note violet, parfum puternic, dulce, este o alegere perfecta pentru orice gradina sau spatiu verde, pentru aranjamente florale exclusiviste si buchete elegante, dar in acelasi timp este un soi relativ usor de plantat si intretinut an de an.

 • Trandafirii Mandarin, delicati si plin de culoare

  Varietate de trandafir de mici dimensiuni, cu numerosi boboci rotunzi de un portocaliu intens, viu alaturi de pete rosiatice, Mandarin este o optiune foarte buna pentru cei care vor un soi pitic, usor de ingrijit si cu parfum placut, seducator.

 • Trandafirii cataratori Uetersen

  In ultimii ani trandafirii roz se bucura de tot mai mult succes si sunt des intalniti in gradini si parcuri, in special o varietate precum acest Uetersen, cu inflorescente mari, duble, in nuante intense si elegante care atrag atentia privitorilor.

 • Trandafirii Sweet Honey

  Daca ne-am obisnuit cu trandafirii galbeni sau rosii, in nuante intense, tari, puternice, acest soi de floribunda este o alternativa delicata, in tonuri pastel, pentru o cromatica potrivita mai curand pentru primavara sau pentru un spatiu verde in tonuri deschise, de piersica.