Trandafirii Arthur Bell

Va plac trandafirii galbeni? Cautati un soi rezistent, care sa infloreasca de mai multe ori pe an, iar florile sa fie mari, cu parfum puternic si sa iasa in evidenta imediat? Atunci "Arthur Bell", o varietate de trandafiri floribunda de o rara frumusete, ar putea sa fie alegerea ideala. Mai putin cultivati decat ar merita, sunt trandafir ce infloresc de mai multe ori pe perioada verii si a toamnei, iar inflorescentele sunt mari, cu pana la 25 de petale, un diametru de peste opt cm si un parfum puternic, intens, cu note dulci si delicate. Se adapteaza usor atat in gradini cat si in ghivece, are nevoie de un sol cu buna drenare, ideal nisipos, si trebuie udat frecvent si moderat in special in prima perioada. 
 
Odata ajuns la maturitate atinge un metru inaltime si cand il plantati in gradina se recomanda sa lasati intre tufe 70-100 de cm. Prefera soarele, cat mai mult soare pentru ca trandafirii sa creasca repede si sa aiba un colorit frumos, puternic, si nu uitati ca inainte de orice sa curatati si sa afanati terenul din gradina. Rezistent la boli si daunatori, acest trandafir galben este si nesperat de longeviv, rezistand atat in perioadele caniculare cat si in cele geroase.

Foto: classicroses.co.uk

Articole asemănătoare

 • Trandafirii Theo Clevers

  Varietate de trandafir floribunda cu boboci mari, dubli, de un roz elegant, cu parfum dulce si dominat de notele fructate, Theo Clevers poate fi cultivat in gradini si parcuri unde viitoarea tufa sa aiba cat mai mult soare pe toata durata zilei. La

 • Trandafirii Belle Epoque

  Soi de trandafir teahibrid cu boboci mari, cu un colorit mai putin intalnit – un galben aproape de portocaliu, cald, amintind de o piersica bine coapta – si o buna rezistenta la boli sau daunatori, Belle Epoque este mai putin intalnit in gradini si parcuri, dar este foarte apreciat de cunoscatori.

 • Trandafirii Satchmo

  Soi de trandafir floribunda cu boboci mari, de un rosu puternic, intens, cu parfum dulce si o buna rezistenta boli si daunatori, acest Satchmo se adapteaza usor conditiilor de clima si sol din tara noastra, crescand la fel de bine intr-un parc sau o gradina.

 • Trandafirii cataratori Uetersen

  In ultimii ani trandafirii roz se bucura de tot mai mult succes si sunt des intalniti in gradini si parcuri, in special o varietate precum acest Uetersen, cu inflorescente mari, duble, in nuante intense si elegante care atrag atentia privitorilor.

 • Trandafirii Sweet Honey

  Daca ne-am obisnuit cu trandafirii galbeni sau rosii, in nuante intense, tari, puternice, acest soi de floribunda este o alternativa delicata, in tonuri pastel, pentru o cromatica potrivita mai curand pentru primavara sau pentru un spatiu verde in tonuri deschise, de piersica.