Trandafirii Arthur Bell

Va plac trandafirii galbeni? Cautati un soi rezistent, care sa infloreasca de mai multe ori pe an, iar florile sa fie mari, cu parfum puternic si sa iasa in evidenta imediat? Atunci "Arthur Bell", o varietate de trandafiri floribunda de o rara frumusete, ar putea sa fie alegerea ideala. Mai putin cultivati decat ar merita, sunt trandafir ce infloresc de mai multe ori pe perioada verii si a toamnei, iar inflorescentele sunt mari, cu pana la 25 de petale, un diametru de peste opt cm si un parfum puternic, intens, cu note dulci si delicate. Se adapteaza usor atat in gradini cat si in ghivece, are nevoie de un sol cu buna drenare, ideal nisipos, si trebuie udat frecvent si moderat in special in prima perioada. 
 
Odata ajuns la maturitate atinge un metru inaltime si cand il plantati in gradina se recomanda sa lasati intre tufe 70-100 de cm. Prefera soarele, cat mai mult soare pentru ca trandafirii sa creasca repede si sa aiba un colorit frumos, puternic, si nu uitati ca inainte de orice sa curatati si sa afanati terenul din gradina. Rezistent la boli si daunatori, acest trandafir galben este si nesperat de longeviv, rezistand atat in perioadele caniculare cat si in cele geroase.

Foto: classicroses.co.uk

Articole asemănătoare

 • Trandafirii Masquerade

  Unul dintre rarele soiuri de trandafiri cu inflorescente in mai multe culori

 • Trandafirii Dancing Queen

  Trandafir catarator cu flori mari, de un roz pal, delicat, Dancing Queen surprinde prin nuanta pastelata, dar este in acelasi timp un soi rezistent la boli si daunatori, mai rar intalnit in gradini dar poate fi o alegere interesanta. Are un parfum placut, delicat, dulceag, iar florile sale mari, numeroase pe fiecare tufa sunt si mai bine puse in evidenta de frunzisul lucios, de un verde inchis.

 • Trandafirul Mary Rose

  Cei care prefera trandafirii englezesti o fac mai ales datorita florilor mari, cu zeci de petale, adesea cu parfum intens si colorit viu, iar acest Mary Rose, creat in 1983, este unul dintre cele mai bune exemple.

 • Trandafirii Pink Large

  Varietate de trandafiri cataratori vigurosi, cu flori mari si rezistente, relativ usor de cultivat si intretinut, Pink Large se adapteaza bine solului si conditiilor climatice din tara noastra si poate sa schimbe radical orice gradina.

 • Trandafirii Sweet Honey

  Daca ne-am obisnuit cu trandafirii galbeni sau rosii, in nuante intense, tari, puternice, acest soi de floribunda este o alternativa delicata, in tonuri pastel, pentru o cromatica potrivita mai curand pentru primavara sau pentru un spatiu verde in tonuri deschise, de piersica.