Trandafirii Arthur Bell

Va plac trandafirii galbeni? Cautati un soi rezistent, care sa infloreasca de mai multe ori pe an, iar florile sa fie mari, cu parfum puternic si sa iasa in evidenta imediat? Atunci "Arthur Bell", o varietate de trandafiri floribunda de o rara frumusete, ar putea sa fie alegerea ideala. Mai putin cultivati decat ar merita, sunt trandafir ce infloresc de mai multe ori pe perioada verii si a toamnei, iar inflorescentele sunt mari, cu pana la 25 de petale, un diametru de peste opt cm si un parfum puternic, intens, cu note dulci si delicate. Se adapteaza usor atat in gradini cat si in ghivece, are nevoie de un sol cu buna drenare, ideal nisipos, si trebuie udat frecvent si moderat in special in prima perioada. 
 
Odata ajuns la maturitate atinge un metru inaltime si cand il plantati in gradina se recomanda sa lasati intre tufe 70-100 de cm. Prefera soarele, cat mai mult soare pentru ca trandafirii sa creasca repede si sa aiba un colorit frumos, puternic, si nu uitati ca inainte de orice sa curatati si sa afanati terenul din gradina. Rezistent la boli si daunatori, acest trandafir galben este si nesperat de longeviv, rezistand atat in perioadele caniculare cat si in cele geroase.

Foto: classicroses.co.uk

Articole asemănătoare

 • Trandafirii Mount Shasta, parfum, delicatete si frumusete

  Soi de trandafiri teahibrizi cu boboci mari, de un alb intens, pur, parfum dulce si puternic, Mount Shasta este o alegere excelenta pentru gradini si parcuri, dar si pentru aranjamente florale si buchete destinate ocaziilor speciale.

 • Trandafirul Golden Wedding

  Varietate de floribunda cu boboci mari, de un galben intens, cald, perfecti atat pentru gradini si parcuri cat si pentru buchete, Golden Wedding este unul dintre trandafirii foarte apreciati de cunoscatori.

 • Trandafirii Allgold

  Cu bobocii relativ mari, de un galben palid, delicat (veti intalni si exemplare cu un colorit mai intens) si parfum puternic, dulceag, acest soi de trandafir floribunda este foarte bun pentru gradini sau parcuri, dar poate fi cultivat relativ usor si intr-un ghiveci de mari dimensiuni.

 • Trandafirii cataratori Uetersen

  In ultimii ani trandafirii roz se bucura de tot mai mult succes si sunt des intalniti in gradini si parcuri, in special o varietate precum acest Uetersen, cu inflorescente mari, duble, in nuante intense si elegante care atrag atentia privitorilor.

 • Trandafirii Sweet Honey

  Daca ne-am obisnuit cu trandafirii galbeni sau rosii, in nuante intense, tari, puternice, acest soi de floribunda este o alternativa delicata, in tonuri pastel, pentru o cromatica potrivita mai curand pentru primavara sau pentru un spatiu verde in tonuri deschise, de piersica.