All My Loving, un trandafir pentru cei pretentiosi

Cu boboci mari, dubli, de un roz intens care poate sa bata in purpuriu deschis, acest trandafir teahibrid numit dupa o celebra piesa The Beatles este relativ usor de cultivat si intretinut, iar frumusetea lui il face sa fie o alegere buna pentru oricine. Tufele sunt dese, cu o buna rezistenta nativa la boli, tulpini puternice si elastice, iar la maturitate vor fi pline de boboci mari, grei, cu parfum usor dominat de notele dulci, fructate. Sunt excelenti pentru parcuri si gradini, dar pot fi folositi si pentru buchete sau aranjamente florale.

Butasii de trandafir All My Loving se vor planta primavara sau toamna intr-un loc unde sa aiba cat mai mult soare pe toata durata zilei, iar solul ideal este unul fertil, neaparat cu drenare buna pentru ca radacinile tufei sa nu stea prea mult in mediu umed, usor nisipos. Dupa plantare se acopera baza tulpinii cu pamant afanat si se uda folosind cantitati moderate de apa. Se va uda de altfel frecvent, dimineata sau seara, in perioada calduroasa a anului. Poate fi plantat solitar sau grupat, in functie de spatiul disponibil sau alaturi de alte soiuri de trandafir pentru a completa cromatic gradina.

Sunt trandafiri teahibrizi longevivi si rezistenti, ce nu vor avea nevoie de lucrari complicate de intretinere altele decat taierea anuala a partilor uscate si de toaletarea pentru a da tufei forma dorita. Infloresc devreme, abundent, si atrag prin parfum si culoarea eleganta, distinsa, care va schimba orice spatiu verde. Pot fi plantati si in ghivece de mari dimensiuni daca au soare si sunt feriti de curentii reci de aer, asa ca ii veti putea pastra si pe o terasa sau balcon cu dimensiuni generoase.

Foto: pinterest.com

Articole asemănătoare

 • Cinci bauturi pentru un somn mai linistit

  Laptele de migdale: o alternativa tentanta pentru cei care vor altceva decat laptele clasic si sunt atrasi de optiunile vegetale usor de gasit in magazine, cu aroma puternica si bun cald sau rece, simplu sau cu miere, putina vanilie, eventual scortisoara daca vreti si un pic de gust exotic, evocand tinuturi indepartate.

 • Trandafirii miniaturiali Sun City

  Soi de trandafiri pitici cu boboci de un galben intens, puternic, elegant, Sun City reprezinta una dintre cele mai bune optiuni pentru cei care vor un trandafir elegant, frumos, cu parfum placut, dulce-acrisor, care nu ocupa prea mult spatiu si nu are nevoie de ingrijiri speciale.

 • Trandafirii Black Cherry

  Varietate de trandafir floribunda cu boboci mari, de un rosu inchis, catifelat, cu parfum usor, Black Cherry este un soi bun pentru gradinarii incepatori cat si pentru cei cu experienta, cu o buna rezistenta naturala la boli si ger, relativ usor de plantat si intretinut, longeviv si de o rara frumusete.

 • Trandafirii Mandarin, delicati si plin de culoare

  Varietate de trandafir de mici dimensiuni, cu numerosi boboci rotunzi de un portocaliu intens, viu alaturi de pete rosiatice, Mandarin este o optiune foarte buna pentru cei care vor un soi pitic, usor de ingrijit si cu parfum placut, seducator.

 • Trandafir Cygne Noir

  Un trandafir teahibrid rezistent la temperaturile scazute, daunatori si boli, pe care il intalniti adesea in buchetele cumparate de la florarii, acest Cygne Noir este perfect pentru aranjamentele florale, dar si pentru gradini.