Busuioc

BusuiocFamilia Labiatae

Se utilizeaza toate partile plantei

Efecte benefice: aromatizant, reduce starile de voma, galactogog, absoarbe gazele, calmant al colicilor intestinale, astringent, antiseptic, antiinflamator renal

Mod de preparare si administrare:

- infuzie: o lingurita la 200 ml apa clocotita. Se beau 3 ceaiuri caldute pe zi, dupa mesele principale, de preferinta unul seara inainte de culcare. In colitele de fermentatie se bea neindulcit sau indulcit cu zaharina. 
 

Articole asemănătoare

  • Salata de fructe cu piersici, rodie si busuioc

    O reteta de salata de fructe cu piersici aromate, fructe de padure si dulceata acrisoara a rodiei, cu note intense de busuioc. Puteti folosi zmeura si afine proaspete sau congelate.

  • Sangria cu vin alb, portocala si busuioc

    O reteta de sangria cu vin alb rece pentru zilele calduroase, cu note mediteraneene data de busuioc si portocala.

  • Martini cu lamaie si busuioc

    O varianta alternativa a unei retete clasice de martini, in care notele de busuioc si cele acrisoare ale sucului de lamaie incanta si atrag.

  • Paste cu vinete si busuioc

    O reteta de paste cu gust intens de vinete si note puternice de busuioc, consistenta si foarte buna ca fel principal.

  • Smoothie cu rosii, busuioc si mango

    Ce ar fi intr-o zi fierbinte sa va racoriti cu un amestec de gusturi, de la cel acrisor de rosie la cel puternic de busuioc si notele exotice de mango?