CALLISTEMON

CALLISTEMON 

Callistemon- Calistemon
Planta perena

Familia - Teaceae
Aspect - arborescent, tufa
Perioada de inflorire - jumatatea iernii, primavara.
Expunere - penumbra
Udare - medie

Planta in forma de arbust, originara din Australia si din Noua Caledonie. Frunzele acestei plante sunt lanceolate, iar florile sunt alcatuite din inflorescente cilindrice de culoare rosu aprins cu varful galben.

Cultivare:
Se dezvolta la soare si suporta bine temperaturi ridicate. In timpul perioadei vegetative trebuie udata mai des. Pe fundul ghiveciului trebuie pus un strat de pietris care sa asigure drenajul.
Iarna temperatura nu trebuie sa scada sub 7 grade.

Reproducere:
Se inmulteste prin insamantare care trebuie facuta in lunile martie, aprilie si prin butasi lungi de de 7-10 cm.

Pericole:
Planta nu trebuie expusa prea mult la umbra si trebuie evitata udarea abundenta. Vestejirea se datoreaza adesea unei udari excesive.

Specii si soiuri:
Callistemon citrinius- are ramurile acoperite cu un puf matasos si frunze lanceolate gri-verzi. Alte specii sunt: Callistemon pinifolius, Callistemon Salignus si Callistemon Viminalis. 


Articole asemănătoare

  • Callistemon citrinus - flori rosii deosebite

    O planta extrem de interesanta ce atrage prin inflorescentele sale rosii cu aspect pufos. Are nevoie de o buna aerisire, altfel se poate umple de acarieni. Pentru a-i asigura inflorirea din sezonul urmator trebuie sa-i respectati repausul din timpul iernii, cand va avea nevoie de lumina si temperaturi reduse.

  • Callistemon

    Are forma unui arbore inalt de 10-12m in locurile de origine (Australia), in conditiile de camera putand atinge inaltimea de 90-100 cm. Frunzele sunt pieloase, inguste si ascutite, de culoarea verde cenusiu. Vara formeaza spice florale cilindrice avand aspectul periei de spalat sticle. Acestea sunt lipsite de petale, dar prezinte numeroase stamine rosii, cu varful galben, lungi, stralucitoare. Inflorescenta se termina cu un buchet de frunze.