COTINUS

COTINUS

Familia: AnnacardiaceaeCOTINUS
Aspect: arbust, copacel
Perioada de inflorire: mai-iunie
Expunere: plin soare
Udare: redusa

Originare din sudul Europei, din China si din Himalaya, cele trei specii de Cotinus au un aspect decorativ cultivate pe peluze, terase sau in curtile interioare. Sunt plante cu frunze cazatoare si inflorescente de un roz-deschis.

Cultivare: Se planteaza toamna sau iarna in pamantul din gradina, intr-un loc insorit, ferit de vanturi. In functie de clima, la sfarsitul iernii sau inceputul primaverii, se taie ramurile afectate.

Reproducerea: Solutia optima este cea din butasi ingropati, butasi de radacini.

Pericole: Planta poate fi afectata de o ciuperca parazita care se strecoara prin scoarta si se raspandeste in tesutul lemnos afectand toate ramurile. Pentru a combate aceasta ciuperca, este necesar sa se reteze toate ramurile afectate pana la partea sanatoasa, indepartand si o portiune din aceasta.

Specii si soiuri: Cotinus americanus, copac cu frunze cazatoare, poate atinge o inaltime de 5 metri. Toamna capata nuante de rosu aprins, trecand apoi la violet deschis si in final la galben.
Cotinus coggygria, arbust sau copacel cu flori de culoare galbena.

Articole asemănătoare

  • Arbustul Cotinus pentru amenajarea gradinilor

    Arbust cu port stufos si elegant, Cotinus este cautat si apreciat in special de cei ce indragesc gradinile rustice, datorita frunzelor sale mari, late, de forma ovala, asezate pe ramuri asemeni petalelor unei flori si coloritului deosebit al acestora.