Camellia poate infrumuseta toamna orice gradina

 Mereu verde, camellia sasanqua este planta ideala pentru orice gradina. Florile acesteia raman frumos colorate si toamna, indiferent de cat de reci se anunta zilele ramase pana la venirea primului inghet.

Camellia sasanqua este o specie nativa din padurile vesnic verzi din sudul Japoniei. Aceasta creste si pe multe alte insule mici situate in apropiere de Okinawa.

Altitudinea la care creste arbustul este de 900 de metri. La maturitate acesta nu depaseste cinci metri inaltime. Frunzele au o lungime de pana la trei centimetri, marginile acestora fiind fin zimtate. Florile, albe sau colorate cu nuante inchise de roz, au pana la opt petale si un diametru cuprins intre cinci si sapte centimetri.

Cunoscuta si dupa numele camellia sasanqua cleopatra, aceasta planta face parte din familia Theaceelor.

Inafara de aspectul placut floarea este apreciata si pentru parfumul natural delicat cu care completeaza peisajul unei gradini.

Florile camelliei difera in fuctie de specie si varietate. Cele care apartin varietatii sasanqua sunt mici, infloresc toamna si totodata sunt si cele care intreaga iarna v-ar putea inveseli in fiecare zi, indiferent de cat de friguroasa si monotona ar fi.

Frunzele acestei varietati sunt ovale, au marginile zimtate si colorate in nuante diferite de verde, de la verde deschis pana la verde inchis.

Chiar daca este o planta tomnatica ce are o perioada de viata prelungita pana iarna tarziu, ingrijirile speciale sunt necesare.

Dupa ce achizitionati camellia sasanqua nu va grabiti cu plantarea. Incercati sa o lasati intr-un ghiveci cateva zile pentru a se adapta in noul mediu. Abia dupa ce veti gasi locul ideal, plantarea nu va mai fi o problema.

Pentru a se dezvolta corespunzator incercati sa gasiti un loc cu umbra vara si soare iarna.

Camellia nu suporta prea bine nici vantul puternic. Acesta ar putea afecta planta in primii ani de viata. Daca locul unde v-ati decis sa o pozitionati nu este ferit de vant, puteti folosi un paravan transparent din plastic.

Iarna, pamantul din jurul plantei trebuie acoperit pentru a fi ferit de inghet. Pentru acest lucru puteti folosi scoarta de copac sau frunze uscate. Stratul trebuie sa fie de pana la aproximativ cinci centimetri grosime pentru a proteja floarea de ger.

Solul ar trebui sa aiba de preferinta un ph de 5,5 sau 6, bogat in substante nutritive, pentru a oferi plantei un mediu propice dezvoltarii. De asemenea daca observati ca aceasta nu creste corespunzator puteti sa adaugati la un interval de 15 zile un fertilizant special pentru plante acidofile.

Sursa foto: 1

Articole asemănătoare

 • Prunele Bluefree

  Soi de prun cu productie buna si fructe relativ mari, dulci, cu o aroma puternica si un colorit placut, un violet inchis cu note indigo, Bluefree poate fi plantat practic in orice gradina, adaptandu-se usor solului si conditiilor climatice din tara noastra.

 • Lalele imperiale Rubra Maxima

  O varietate de lalea imperiala de o impresionanta frumusete, cu inflorescente mari de un rosu-portocaliu intens, cald, Rubra Maxima poate sa atinga la maturitate 100 de cm inaltime, este un soi cu aspect exotic si va schimba radical orice gradina.

 • Trandafirii Pink Large

  Varietate de trandafiri cataratori vigurosi, cu flori mari si rezistente, relativ usor de cultivat si intretinut, Pink Large se adapteaza bine solului si conditiilor climatice din tara noastra si poate sa schimbe radical orice gradina.

 • Tigrinum - crinul tigrat pentru gradina ideala

  Un soi oriental de crin de o rara distinctie, Tigrinum este imediat recunoscut datorita petalelor sale de un portocaliu deschis, intens, cu numeroase pete intunecate, de forma rotunda, model decorativ care va face din orice buchet si cu atat mai mult din orice gradina un adevarat spectacol exotic.

 • Hortensia Annabelle - mult alb pentru gradina

  Dintre varietatile de hortensii aceasta Annabelle (numele denota prin el insusi eleganta si farmec) este una dintre cele mai frumoase si mai populare, iar orice gradina, fie oricat de modesta, va deveni odata cu primele flori un spatiu de care va veti desparti cu greu.