Capsunile San Andreas, o alegere inspirata pentru orice gradina

Un soi cu productie neasteptat de buna - face fructe de mai multe ori in acelasi sezon odata ajuns la maturitate - si capsuni mari, cu gust dulce si parfum puternic, ce suporta bine atat depozitarea cat si transportul, cu o rezistenta naturala crescuta la boli si daunatori, San Andreas este din toate punctele de vedere una dintre cele mai bune alegeri atat pentru gradinarii cu experienta, cat si pentru incepatori. Sunt tufe destul de inalte, de forma circulara, cu multe flori si frunze de un verde mai deschis, numeroase fructe de un rosu intens, conice, mari si grele, iar randamentul ridicat le face sa ofere an dupa an peste doua kilograme de capsune pentru fiecare stolon. Plantate primavara sau toamna intr-un loc din gradina unde sa aiba un sol relativ fertil, soare o buna parte din zi si apa frecvent - se usuca repede daca nu au umiditatea necesara - sunt plante care vor rezista ani in sir, si pot sa dea fructe chiar pana la jumatatea toamnei daca temperaturile nu au scazut prea mult. 
 
Sunt capsuni perfecte atat ca gustare sau pentru salate de fructe cat si pentru gemuri, dulceturi sau sirop de capsuni natural, si datorita gustului nu va fi nevoie sa adaugati zahar sau miere. Se inmultesc relativ usor daca solul este bun, dar trebuie sa nu uitati sa le udati frecvent, seara sau dimineata, si sa indepartati buruienile din pamantul unde au fost plantati stolonii de capsuni. Suporta bine atat perioadele secetoase, daca sunt bine irigate, cat si cele geroase, cat pot fi acoperite pentru un plus de aparare cu un strat subtire de mulci sau compost.

Foto: amazon.com

Articole asemănătoare

 • Magnolii Black Tulip

  O denumire inspirata pentru aceasta magnolie cu flori mari, in forma de cupe, de un violet inchis, catifelat, puternic, este o varietate care odata ajunsa la maturitate (cand arbustul va depasi cu usurinta 300 de cm inaltime, chiar mai mult daca are multa lumina si un sol bun) va domina categoric orice gradina, iar in perioada de inflorire este un adevarat spectacol de prospetime si culoare.

 • Hibiscus syriacus Ardens

  Arbust foarte decorativ si destul de usor de ingrijit, aceasta varietate de hibiscus are flori mari, duble, de un mov deschis spre lavanda (veti gasi si inflorescente care bat spre roz) si poate sa devina centrul de atractie pentru orice gradina.

 • Trandafirii cataratori Lawinia

  Varietate de trandafir rezistent la frig si daunatori, dar si la boli, relativ usor de ingrijit si longeviv, Lawinia este o planta decorativa perfecta pentru orice gradina datorita florilor mari, numeroase, de culoare roz deschis, intr-un reusit contrast cu frunzisul de un verde intens.

 • Trandafirul Red Berlin

  Un soi teahibrid cu flori mari de un rosu intens, Red Berlin este o varietate de trandafir perfecta pentru orice gradina datorita culorii puternice si a frumusetii clasice a inflorescentelor, si cum infloreste din luna iunie pana la jumatatea toamnei va veti putea bucura multa vreme de schimbarea pe care o aduce in gradina.

 • Laleaua Purple Lady

  Un plus de culoare si eleganta pentru orice gradina, lalele din soiul Purple Lady sunt delicate, cu un colorit violet deschis, intens, sunt spre deosebire de alte lalele rezistente la frig si la perioadele geroase, perfecte atat pentru ghivece, jardiniere sau gradini cat si pentru buchete sau aranjamente florale de mari dimensiuni.