Ce trebuie sa stim despre fructoza?

Afirmatia, conform careia zaharul din fructe nu este daunator, mai ales atunci cand dorim sa tinem o dieta stricta, este cat se poate de neadevarata. Fructoza sau zaharul de fructe reprezinta acea substanta dulce extrasa din nectarul florilor, din miere sau din fructele dulci.

Aceasta se foloseste in industria alimentara, dar si in medicina si desi este naturala, pentru cei care doresc sa scape de kilogramele in plus este “fatala”, deoarece zaharul de fructe sustine supraponderabilitatea, cu atat mai mult daca acesta se regaseste in sucurile carbogazoase.

Raspunzator pentru acest lucru este – dupa cum sustin cercetatorii americani – un sirop cu un continut bogat in zahar, care este extras din porumb. Este mult mai ieftin decat zaharul si de aceea este folosit in industria alimentara pentru producerea sucurilor carbogazoase si nu numai.

Cu cat consumam mai multa fructoza, cu atat ficatul nostru devine din ce in ce mai solicitat si stimulat pentru a produce trigliceride. Acestea sunt la fel de periculoase ca si cand am injecta in permanenta ficatul cu insulina. Cercetatorii britanici au demonstrat faptul ca zaharul de fructe produce in timp rezistenta organismului fata de insulina, iar pe termen lung suntem in pericol de a ne imbolnavi de arteroscleroza.

Fructoza din sucuri actioneaza ca un drog. Dupa prima inghititura suntem tentati sa bem din ce in ce mai mult, iar acest lucru nu face decat sa ne pericliteze pe termen lung sanatatea si desigur sa accelereze cresterea pernitelor de grasime. 

Sursa foto

A.V.

 

Articole asemănătoare

  • Ce trebuie sa stim despre cura de detoxifiere din toamna

    Toamna si-a intrat in drepturi, venind cu bogatia de fructe si legume proaspete, dar si cu “alaiul” de virusuri si depresii. Pentru a face fata fluctuatiilor de temperatura, frigului, umezelii si infectiilor respiratorii specifice acestui sezon¸ organismul nostru are nevoie de o cura de detoxifiere.

  • Echinacea. Ce trebuie sa stim despre planta?

    Echinacea purpurea este o planta perena folosita ca remediu in medicina traditionala de sute de ani. Numita de pieile rosii “radacina sarpelui”, ea a continuat sa fie utilizata in stiinta medicala moderna, ca urmare a proprietatilor sale antibiotice si antivirale bogate.

  • Ce trebuie sa stim despre ingrijirea orhideelor?

    Orhideele sunt niste flori minunate, ne incanta mereu cu nuantele lor deosebite, prin bogatia florilor si eleganta pe care o emana

  • Ce trebuie sa stim despre piersici?

    Din cauza temperaturilor scazute din timpul noptii, uneori chiar foarte reci, o recolta buna de piersici nu prea este posibila la noi in tara

  • Ce trebuie sa stim despre productia alimentelor de baza

    Din nefericire in ziua de astazi ne pandesc foarte multe boli extrem de grave, care se formeaza din cauza chimicalelor injectate in alimente. Paradoxal aceste alimente sunt mai accesibile bugetului multora dintre noi, pe cand alimentele BIO, deci cu alte cuvinte cele sanatoase, sunt mult mai scumpe nu la indemana oricui.


Warning: fopen(cache/faf6d574890915609b5e4ee9f53de3e7) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139