Ceaiul de hibiscus, tratament pentru hipertensiune

 

Numeroase studii au indicat ca ceaiul de hibiscus poate reduce presiunea arteriala precum o fac si tratamentele medicamentoase. Bautura de culoarea rubinului, picanta, este cunoscuta sub numele de Jamaica in Mexic si este un ingredient principal in ceaiul rosu Zinger. Hibiscus (Hibiscus sabdariffa) a fost intrebuintat cu acest scop din cele mai indepartate timpuri, atat in medicina traditionala africana cat si cea asiatica. 

Ceaiul de hibiscus ofera o aroma asemanatoare afinelor si are o culoare rosie distincta, data de polizaharidele acide si de glicozidele flavonoide.

La sfarsitul anilor ’90, cercetatorii iranieni au demonstrat eficacitatea tratamentului supunand la test 54 de adulti. Dupa 12 zile, persoanele care bausera ceai de hibiscus prezentau un nivel mult mai apropiat de normal decat cele care optase pentru ceaiul negru.

Specialistii au declarat ca trei cesti de flori de hibiscus pe zi sunt suficiente pentru a regla hipertensiunea. Bautura este recomandata in primul rand persoanelor care se confrunta cu risc sporit de atac de cord, atac cerebral si maladii renale. De asemenea, nu contine cafeina si ofera numeroase beneficii pentru corpul uman, precum reducerea colesterolului si chiar a greutatii.

Ceaiul este bogat de asemenea in substante antioxidante si anihileaza radicalii liberi responsabili pentru degenerarea petrecuta la nivel celular. Cercetatorii raman nesiguri in ce priveste mecanismul precis dupa care functioneaza tratamentul pe baza de flori de hibiscus.

Unele studii sugereaza ca hibiscus produce vasodilatatie si actioneaza ca un diuretic. Recomandarile pentru ceaiul de hibiscus realizat la domiciliu variaza, in privinta dozajului, de la una la cinci lingurite cufundate timp de 10 minute intr-o cana de apa clocotita.  Bautura se poate consuma rece sau calda, dupa preferinta. 

Sursa foto: prevention.com

I. C.

 

Articole asemănătoare

  • Valente terapeutice ale ceaiului de hibiscus

    Hibiscusul (Rosa sinensis) este o planta tropicala si subtropicala originara din estul Asiei, denumita popular “trandafir” chinezesc, datorita florilor sale mari si rosii. Hibiscus rosa sinensis - singura varietate care se cultiva ca planta de apartament - este membru al familiei Malvaceae.

  • Ceaiul de busuioc, leac pentru suflet si trup

    Cultura unui popor se masoara cu cinstea pe care i-o acorda ceaiului. Chiar daca in vest utilizarea bauturii s-a redus mai mult la nevoile medicale, pe continentul asiatic acesta reprezinta in continuare un obicei cu implicatii profund spirituale.

  • Ceaiul de catina. Supliment de vitamine

    Catina, miraculosul ginseng romanesc, este o planta din frunzele si fructele careia se obtin medicamente pentru o gama larga de afectiuni.

  • Masca tratament pentru par cu lamaie si miere

    O masca hranitoare, utilizata ca tratament pentru par, poate face minuni firului de par, redandu-i stralucirea si vitalitatea. Pentru parul deteriorat, care si-a pierdut din stralucire, puteti pregati in casa masca cu lamaie si miere.

  • Masca pentru par uscat cu avocado si ulei de masline

    In anotimpul cald, parul nostru are nevoie de ingrijirea necesara pentru a fi matasos si a nu-si pierde din stralucire. De aceea, este bine sa il hraniti prin aplicarea unei masti preparata chiar de dumneavoastra.