Cel mai batran gradinar din lume

La venerabila varsta de 103 ani, Jim Webber din Marea Britanie poate fi desemnat fara tagada cel mai batran gradinar din lume. Conform presei britanice, seniorul nu si-a luat niciodata concediu, iar intrebat cand se va pensiona, raspunde simplu: "Cand o sa imbatranesc!"

 

A fost chiar de acord sa isi destainuie secretul longevitatii: "Daca ma simt obosit, un strop de whisky ma pune repede pe picioare", a marturisit Webber.

 

Incepand de la 12 ani, el a lucrat la o ferma pana in 1975, cand s-a retras din activitate. S-a plictisit insa ingrozitor si pentru ca lipsa unei ocupatii il deprimase, s-a apucat de gradinarit. Cu o taxa de 3 lire pe ora, pret care a ramas nemodificat,  el ingrijeste de atunci gradina unui pub din apropiere.

 

Indiferent de vreme, Jim Webber isi conduce mandru tractorul incarcat cu unelte pana la locul de munca, unde nu sta locului o clipa, plivind buruienile si curatand copacii de uscaturi. "M-am reintors in afaceri si clientii mei pot confirma ca nu mai exista altul ca mine, printre tinerii din ziua de azi. Ei isi petrec prea mult timp in casa la calculator, ar trebui sa mai iasa, au nevoie de exercitiu", spune mandru batranul.

 

Dupa spusele fiicei sale, in varsta de 68 de ani, Jim Webber nu a prea dormit in cei peste 100 de ani ai sai. "De cand il stiu, se trezeste numai la 4 dimineata. Este intr-o continua miscare, nu il poti tine in casa.", a marturisit ea.

 

Dragos Serban

02.10.2006

Foto: The Guardian
Cel mai batran gradinar are 103 ani

Articole asemănătoare