Ciresele Regina

Probabil ca ati gustat deja acest soi de cirese, sunt fructe mari, de o nuanta mai inchisa decat ciresele clasice, putin turtite in mijloc si cu un gust dulce pus in valoare de notele acrisoare, iar pulpa este putin mai tare, cu mult suc. Ciresele Regina sunt o varietate de origine germana, tot mai populare in ultimele decenii, cu o productie destul de buna, rezistente la transport si delicioase ca desert, in retete, sub forma de suc sau dulceata si compot. Daca sunt bine ingrijite si se foloseste un suport de calitate pot ajunge pana la cinci metri inaltime, dezvoltandu-se foarte bine si pe laterala. Un cires Regina este impresionant ca dimensiuni, coroana este bogata si foarte aspectuoasa, relativ rezistent la daunatori, boli si temperaturile mai scazute, iar dupa ce s-a prins va produce anual o cantitate bune de fructe. 
 
Se planteaza inca din luna februarie - daca pamantul nu este inghetat - pana in luna aprilie, si la fel de bine puteti planta ciresii in luna octombrie si, in functie de zona, chiar pana la inceputul lui decembrie. Din fericire va suporta bine variatiile de temperatura si gerul, dar va avea nevoie, indiferent de perioada in care l-ati adus in livada sau gradina de mult soare, ferit de curenti de aer si tolereaza practic orice fel de sol. Dincolo de productie si de usurinta cu care un cires din varietatea Regina poate fi intretinut este si un copac foarte decorativ.

Foto: suttons.co.uk

 

Articole asemănătoare

 • Stromberg, prunele care au o regina

  Un soi vechi si foarte indragit in Germania si nu numai, fiind aduse in Stromberg din Franta si Spania prin secolul al XVIII-lea, foarte apreciate pentru gustul lor foarte dulce, cu usoare note acide, sunt si singurele prune care au in fiecare an o regina a lor.

 • Ciresele din soiul Napoleon, gust si culoare

  Un soi cu rezistenta naturala crescuta la boli si daunatori, relativ usor de cultivat si intretinut, sunt cirese dulci, bicolore (roz si galben deschis spre alb), pulpa este suculenta, ferma dar nu foarte tare, fiind fructe perfecte atat pentru gustare cat si pentru deserturi, retete diverse, dulceturi.

 • Fructe pentru un somn mai bun

  Smochinele, ciresele sau bananele va vor ajuta sa adormiti mai repede si sa va odihniti mai bine.

 • Regina Noptii si gradina de vara

  Regina Noptii a devenit o floare de gradina din ce in ce mai cautata pe meleagurile noastre, si nu este un lucru de mirare date fiind “armele” sale irezistibile: frumusetea si parfumul.

 • Flori de toamna. Regina Noptii

  Putine flori imprastie dupa amurg un miros mai imbatator decat Regina Noptii, de aceea spunem ca si-a meritat din plin numele.