Ciresele Regina

Probabil ca ati gustat deja acest soi de cirese, sunt fructe mari, de o nuanta mai inchisa decat ciresele clasice, putin turtite in mijloc si cu un gust dulce pus in valoare de notele acrisoare, iar pulpa este putin mai tare, cu mult suc. Ciresele Regina sunt o varietate de origine germana, tot mai populare in ultimele decenii, cu o productie destul de buna, rezistente la transport si delicioase ca desert, in retete, sub forma de suc sau dulceata si compot. Daca sunt bine ingrijite si se foloseste un suport de calitate pot ajunge pana la cinci metri inaltime, dezvoltandu-se foarte bine si pe laterala. Un cires Regina este impresionant ca dimensiuni, coroana este bogata si foarte aspectuoasa, relativ rezistent la daunatori, boli si temperaturile mai scazute, iar dupa ce s-a prins va produce anual o cantitate bune de fructe. 
 
Se planteaza inca din luna februarie - daca pamantul nu este inghetat - pana in luna aprilie, si la fel de bine puteti planta ciresii in luna octombrie si, in functie de zona, chiar pana la inceputul lui decembrie. Din fericire va suporta bine variatiile de temperatura si gerul, dar va avea nevoie, indiferent de perioada in care l-ati adus in livada sau gradina de mult soare, ferit de curenti de aer si tolereaza practic orice fel de sol. Dincolo de productie si de usurinta cu care un cires din varietatea Regina poate fi intretinut este si un copac foarte decorativ.

Foto: suttons.co.uk

 

Articole asemănătoare

 • Ciresele pentru sanatate

  Nu sunt doar gustoase si atragatoare, dar si foarte sanatoase pentru toate varstele, pentru ca in cirese vom gasi vitamina C si K, betacaroten (mult mai mult decat in morcovi), sodiu, potasiu si magneziu, fibre, putine calorii, antioxidanti, si totul cu un gust delicios.

 • Smoothie cu cirese, mar si vanilie

  Va plac ciresele? Va place gustul proaspat si dulce-acrisor de mar sau aroma de vanilie? Cum ar fi sa le combinati pe toate intr-o bautura revigoranta si plina de vitamine?

 • Milkshake cu cirese si vanilie

  Mai putin un milkshake si mai curand un consistent desert daca va place vanilie intr-o combinatie indrazneata cu ciresele, proaspete sau conservate.

 • Regina Noptii si gradina de vara

  Regina Noptii a devenit o floare de gradina din ce in ce mai cautata pe meleagurile noastre, si nu este un lucru de mirare date fiind “armele” sale irezistibile: frumusetea si parfumul.

 • Flori de toamna. Regina Noptii

  Putine flori imprastie dupa amurg un miros mai imbatator decat Regina Noptii, de aceea spunem ca si-a meritat din plin numele.