Ciresele Summit, savoare si aroma

Soi de cirese mari, dulci, aromate, bune pentru gustare, suc sau diverse retete de desert, Summit este o buna alegere pentru culturi intensive sau pentru a planta unul sau doua exemplare intr-o gradina de dimensiuni mici. Un cires longeviv si rezistent, are o productivitate anuala buna, este rezistent la ger si la boli sau daunatori, iar coroana unui exemplar ajuns la maturitate este rotunda, cu ramuri groase si rezistente si aspect decorativ deosebit. Depaseste in inaltime trei metri si poate sa ajunga pana la cinci.

Alegeti pentru aceasta varietate de cires un loc unde sa aiba cat mai mult soare (se poate adapta si unui regim de semi-umbra), iar pamantul cel mai bun este unul cu drenare buna si sa fie bine curatat de buruieni sau pietris. Se recomanda ca inainte de plantare sa adaugati ingrasamant natural sau compost. Chiar daca este un soi rezistent este bine sa il plantati intr-un loc unde sa nu se gaseasca in bataia curentilor reci de aer. Se planteaza primavara sau toamna. Veti culege fructele in iunie, sunt cirese mari, de un rosu inchis spre visiniu, dulcegi, cu pulpa suculenta si plina de aroma. Suporta bine depozitarea si transportul, asa ca le veti gasi adesea si in magazine sau piete.

Foto: amazon.de

Articole asemănătoare

 • Smoothie cu cirese, cafea si lapte de migdale

  Un smoothie servit cat mai rece intr-o zi calduroasa, delicios datorita contrastului dintre dulcele acrisor al cireselor si aroma matasoasa de cafea.

 • Ciresele Ferrovia

  Un soi cu productie buna si fructe mari, carnoase, de un rosu intens, cu gust dulce si aroma puternica, Ferrovia este o alegere excelenta atat pentru culturile intensive cat si pentru a planta unul sau doua exemplare intr-o gradina.

 • Leche de pantera, cocktailul din Barcelona cu o poveste de un secol

  Un amestec de lapte condensat, plin de savoare si gust, gin, apa sau gheata (dupa gust), eventual putina grenadina pentru cei care prefera un cocktail de culoare trandafirie.

 • Ciresele Kordia

  Daca va doriti un alt fel de cirese decat cele deja clasice, de culoare rosie, Kordia sunt foarte dulci, cu pulpa fructului carnoasa, suculenta, samburi mari, rotunzi, multa savoare si un colorit intens.

 • Smoothie cu banane, lapte de soia si cardamon

  O bautura in care gustul condimentelor exotice se intalneste cu notele dulcege ale bananelor, laptele vegetal si aroma fructata a smochinelor.