Ciresele Ferrovia

Un soi cu productie buna si fructe mari, carnoase, de un rosu intens, cu gust dulce si aroma puternica, Ferrovia este o alegere excelenta atat pentru culturile intensive cat si pentru a planta unul sau doua exemplare intr-o gradina. Varietate cu origini italiene, unde se bucura in continuare de o imensa popularitate, Ferrovia va avea nevoie de un loc unde pamantul sa fie fertil, cu drenare buna, si se recomanda inainte de plantare sa se adauge fie ingrasamant natural, fie compost in groapa unde se va pune viitorul pom fructifer. Creste cel mai bine daca are cat mai mult soare pe toata durata zilei, dar tolereaza si umbra, iar productia anuala va fi la fel de buna. Nu va creste foarte inalt, cel mult 2,5 metri, dar se recomanda sa fie amplasat intr-un loc unde sa nu fie in bataia directa a vantului.

Puietii de cires Ferrovia se vor planta de primavara pana toamna, lasand cel putin doi metri distanta intre ei. Se uda abundent dupa plantare si frecvent in primele saptamani, pana cand incepe sa se dezvolte si sa creasca. Are o buna rezistenta nativa la boli si daunatori. Productia anuala este una buna, dar va avea nevoie de polenizatori. Ciresele din acest soi sunt rotunde, tari, rosii, dulci si parfumate, foarte bune ca gustare, dar si pentru a fi folosite in diverse retete de desert sau pentru suc si compot. Suporta bine perioadele geroase fara sa aiba nevoie de protectie suplimentara.

 

Articole asemănătoare

 • Ciresele Lapins

  Ciresele Lapins sunt mari, cu gust dulce, pulpa de un rosu intens, zemoasa si aromata, suporta bine transportul si depozitarea.

 • Smoothie cu cirese, ciocolata si iaurt

  O bautura cu multe arome si gusturi, amintind mai curand o delicioasa inghetata atunci cand este servita foarte rece, este o reteta in care ciresele bine coapte si ciocolata ii vor incanta pe cei mici si cei mari deopotriva.

 • Ciresele din soiul Napoleon, gust si culoare

  Un soi cu rezistenta naturala crescuta la boli si daunatori, relativ usor de cultivat si intretinut, sunt cirese dulci, bicolore (roz si galben deschis spre alb), pulpa este suculenta, ferma dar nu foarte tare, fiind fructe perfecte atat pentru gustare cat si pentru deserturi, retete diverse, dulceturi.

 • Fructe pentru un somn mai bun

  Smochinele, ciresele sau bananele va vor ajuta sa adormiti mai repede si sa va odihniti mai bine.

 • Ciresele Regina

  Ciresele Regina sunt o varietate de origine germana, tot mai populare in ultimele decenii, cu o productie destul de buna, rezistente la transport si delicioase ca desert, in retete, sub forma de suc sau dulceata si compot.