Clematite, decorative si usor de intretinut

clematite

 

Cu un numar foarte mare de varietati, aceasta planta din familia Ranunculaceae este una dintre cele mai interesante si mai versatile, putand fi intalnita in numeroase forme si culori. Exista varietati cataratoare, altele sub forma de tufe, unele infloresc primavara, altele  toamna, pot fi intalnite in zonele temperate si in cele tropicale, iar gama de nuante este impresionanta.

 

Cultivate pentru florile lor foarte decorative, numeroase varietati avand si un parfum placut. Frunzele pot fi simple sau despicate, florile sunt larg deschise, iar tulpina este adesea incolacita. Florile au patru pana la opt sepale ce pot fi confundate cu petalele.

 

Au nevoie de mult soare, dar si de un sol racoros si umed, bine stropit, cu mult ingrasamant. Clematitele trebuie udate des, dar marea problema ramane atacul daunatorilor si bolile specifice. Sunt usor de inmultit si intretinut.

Articole asemănătoare

 • Red Diamond, nectarine savuroase

  Soi de nectarine cu pulpa suculenta, zemoasa, coaja subtire cu o culoare intensa, un rosu aprins cu pete galbui, gust dulce, foarte aromat, Red Diamond este o varietate cu buna productivitate anuala, relativ usor de intretinut si cultivat.

 • Camelia Red, rafinament nipon in gradina

  O varietate de camelie japoneza de un rosu catifelat, matasos, si inflorescente cu aspect de o eleganta geometrica, acesta camelie Red este de departe una dintre cele mai frumoase alegeri pentru gradini, fiind rezistenta, usor de intretinut si mai ales incantatoare.

 • Rododendronul Hania

  Cu numeroase flori mari, in doua culori, cu nuante pastelate, de la alb pur la un roz intens, in contrast interesant cu frunzele de un verde inchis si textura lucioasa, aceasta varietate de rododendron este una dintre cele mai bune alegeri daca vreti un arbust usor de intretinut, nu foarte inalt, rezistent atat la boli si daunatori cat si la vremea rece sau seceta.

 • Red Magic - un soi special de zambile

  Soi de zambile cu un parfum puternic, dulceag, seducator, numeroase inflorescente in forma de stea cu petale de un rosu deschis spre roz si centru alb, Red Magic este una dintre cele mai frumoase flori pe care le puteti planta intr-o gradina mai mica sau un ghiveci, usor de intretinut si care se adapteaza repede oricarui climat si sol.

 • Sase plante de apartament usor de ingrijit

  Unele plante de apartament sunt usor de intretinut. Cu putina atentie din partea noastra ele vor creste armonios si vor schimba aerul si infatisarea casei.