Cocktail cu ghimbir, coniac si ceai verde

Ingrediente:

4-6 frunze de menta
1 lingurita de zahar
¼ cana apa
50 ml coniac
100 ml ceai verde, fara zahar sau miere, rece
½ lingurita ghimbir taiat fin
(optional) 1 lingurita suc de lamaie

Mod de preparare: intr-un mojar sau alt recipient se amesteca bine apa cu ghimbirul, frunzele de menta si zaharul, zdrobind usor menta si ghimbirul pentru a-si dezvolta aromele. Cand s-a dizolvat zaharul se toarna coniacul si ceaiul verde rece, amestecand bine in continuare, si se serveste dupa ce combinatia a fost trecuta prin sita, cu sau fara gheata, dupa gust. Se poate adauga suc de lamaie pentru un plus de gust.

Foto: pixabay.com

Articole asemănătoare

  • Smoothie cu mango, morcov si ceai verde

    Folosit ca ingredient intr-un smoothie plin de vitamine, ceaiul verde (infuzat dupa gust, fara zahar sau alt indulcitor) va da bauturii o aroma aparte, iar organismul va primi in acest fel un plus de energie si vitalitate.

  • Cocktail cu portocala, Campari si bourbon

    Un cocktail cu gust complex si interesant, in care notele de citrice sunt completate de Campari si de baza oferita de aroma bourbonului.

  • Cocktail cu ananas, bere si rom

    Dincolo de gustul dulce si inflexiunile exotice ale fructelor si romului, aceasta este o reteta de cocktail cu arome rafinate si cu multa culoare in pahar.

  • Fursecuri cu ceai verde

    Usoare, pufoase, dulci, cu note racoritoare de ceai verde, perfecte ca gustare sau desert.

  • Cocktail cu sampanie, coniac si fructe de padure

    Un cocktail cu note placute, proaspete, de fructe de padure, gustul lor dulce-acrisor completandu-l pe cel intens de coniac si baza de sampanie.