Cocktail cu ghimbir, coniac si ceai verde

Ingrediente:

4-6 frunze de menta
1 lingurita de zahar
¼ cana apa
50 ml coniac
100 ml ceai verde, fara zahar sau miere, rece
½ lingurita ghimbir taiat fin
(optional) 1 lingurita suc de lamaie

Mod de preparare: intr-un mojar sau alt recipient se amesteca bine apa cu ghimbirul, frunzele de menta si zaharul, zdrobind usor menta si ghimbirul pentru a-si dezvolta aromele. Cand s-a dizolvat zaharul se toarna coniacul si ceaiul verde rece, amestecand bine in continuare, si se serveste dupa ce combinatia a fost trecuta prin sita, cu sau fara gheata, dupa gust. Se poate adauga suc de lamaie pentru un plus de gust.

Foto: pixabay.com

Articole asemănătoare

  • Cocktail cu gin si ceai verde

    Alegeti un ceai verde aromat, de buna calitate, alaturi de un gin plin de gust si savoare, iar pentru notele de final ale unui cocktail usor de pregatit acasa puneti si suc de lamaie sau limeta.

  • Cocktail cu whiskey, miere si ceai de musetel

    De ce sa nu folosim ceaiul de musetel, parfumat si dulceag, si pentru un cocktail cu gust aparte? Alaturi de whiskey, miere si putin suc de lamaie rezultatul va fi surprinzator.

  • Cocktail cu gin, ceai de menta si ceai verde

    Ceaiul de menta rece este racoritor, sanatos, bun pentru cei mari si cei mici, in timp ce o cana de ceai verde ofera corpului vitamine, antioxidanti si previne un numar impresionant de afectiuni. Insa impreuna, cu un gin aromat, stau la baza unui cocktail surprinzator, cu aroma complexa.

  • Cocktail cu gin, menta si ceai verde

    O reteta pentru un cocktail surprinzator, cu gust aparte si multe arome proaspete, perfect pentru zilele tot mai calde.

  • Cocktail cu ananas, bere si rom

    Dincolo de gustul dulce si inflexiunile exotice ale fructelor si romului, aceasta este o reteta de cocktail cu arome rafinate si cu multa culoare in pahar.


Warning: fopen(cache/1955fe3888941d7dbeba1df2c5879f28) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139