Cocktail cu ghimbir, coniac si ceai verde

Ingrediente:

4-6 frunze de menta
1 lingurita de zahar
¼ cana apa
50 ml coniac
100 ml ceai verde, fara zahar sau miere, rece
½ lingurita ghimbir taiat fin
(optional) 1 lingurita suc de lamaie

Mod de preparare: intr-un mojar sau alt recipient se amesteca bine apa cu ghimbirul, frunzele de menta si zaharul, zdrobind usor menta si ghimbirul pentru a-si dezvolta aromele. Cand s-a dizolvat zaharul se toarna coniacul si ceaiul verde rece, amestecand bine in continuare, si se serveste dupa ce combinatia a fost trecuta prin sita, cu sau fara gheata, dupa gust. Se poate adauga suc de lamaie pentru un plus de gust.

Foto: pixabay.com

Articole asemănătoare

  • Cocktail cu gin, ceai de menta si ceai verde

    Ceaiul de menta rece este racoritor, sanatos, bun pentru cei mari si cei mici, in timp ce o cana de ceai verde ofera corpului vitamine, antioxidanti si previne un numar impresionant de afectiuni. Insa impreuna, cu un gin aromat, stau la baza unui cocktail surprinzator, cu aroma complexa.

  • Cocktail cu gin, menta si ceai verde

    O reteta pentru un cocktail surprinzator, cu gust aparte si multe arome proaspete, perfect pentru zilele tot mai calde.

  • Smoothie pentru arderea caloriilor cu ananas, grepfrut si ceai verde

    Ceaiul verde este traditional recomandat pentru a slabi mai usor si a avea mai multa energie, dar alaturi de frunzele proaspete de spanac (se poate folosi si congelat), ananasul dulce, banana cu potasiu si grepfrut rezultatul este o bautura sanatoasa si plina de arome. In plus va intensifica metabolismul si ajuta la arderea mai usoara a grasimii in exces.

  • Cocktail cu ananas, bere si rom

    Dincolo de gustul dulce si inflexiunile exotice ale fructelor si romului, aceasta este o reteta de cocktail cu arome rafinate si cu multa culoare in pahar.

  • Fursecuri cu ceai verde

    Usoare, pufoase, dulci, cu note racoritoare de ceai verde, perfecte ca gustare sau desert.