Cocktail cu rom, coniac si sirop de zahar

Ingrediente:
 
30 ml coniac
30 ml rom brun
30 ml suc de lamaie
30 ml sirop de apa si zahar
apa plata
1 betisor scortisoara
felii de lamaie pentru decor
 
Mod de preparare: pregatiti un sirop de apa si zahar in proportia 1/1, amestecand pana cand zaharul este complet dizolvat. Puneti la fiert 100 de ml de apa si cand clocoteste se ia de pe foc, se adauga coniacul, romul, sucul de lamaie si siropul, amestecand usor. Se serveste intr-un pahar inalt, drept, cu jumatate de betisor de scortisoara si o felie de lamaie pentru aspect.

Articole asemănătoare

  • Cocktail cu bourbon, cacao si sirop de turta dulce

    Ingredientul secret si surprinzator este acest sirop de turta dulce, candva mai greu de gasit dar astazi prezent in oferta mai multor magazine, perfect pentru un cocktail dulce, cu o culoare intre auriu si aramiu, aromele fiind intense, puternice, de scortisoara, mirodenii, ghimbir, cu note putin picante. Perfect ca o provocare sau ca o regasire pentru cei care l-au mai incercat.

  • Cocktail cu vodca, vermut si suc de grepfrut

    Simplu, cu note amarui-acrisoare de la grepfrut, suficient alcool pentru un cocktail cu personalitate.

  • Gin cu apa tonica si sirop de capsuni

    Uneori o schimbare aparent banala poate sa revigoreze si sa dea prospetime unei retete clasice de cocktail, de care poate ca v-ati plictisit. Puteti folosi fie sirop de capsuni din conserva sau cutie, fie il puteti prepara din capsuni bine coapte si zahar pudra.

  • Cocktail cu vodca, whiskey si sirop de artar

    Un cocktail perfect pentru serile friguroase de iarna, cu gust de sarbatori si ideal pentru o seara relaxata in familie sau alaturi de prieteni.

  • Cocktail cu menta, caise, gin

    Un cocktail cu gust fructat, dulceag, alaturi de notele de ienupar ale unui gin de calitate.