Cocktail de iarna cu whiskey si cidru de mere

Ingrediente:

2 sticle cidru de mere (330 de ml fiecare)
2 linguri sirop de artar
3 plicuri ceai negru
150 ml whiskey
¼ cana suc proaspat de lamaie
scortisoara pudra
1 varf de lingurita pudra de ghimbir sau ghimbir ras

Mod de preparare: puneti cidrul la fiert, pe foc mediu, si adaugati siropul de artar. Cand amestecul incepe sa fiarba se pune ceaiul, ghimbirul, lasand totul pe foc pentru 5-7 minute. Se opreste focul si se lasa putin sa se raceasca, acoperit. Se scot plicurile de ceai, se adauga ghimbirul, putina scortisoara si sucul de lamaie, se amesteca totul foarte bine si se completeaza cu toata cantitatea de whiskey. Se serveste fierbinte in cani. Se poate bea si rece.

Foto: pxfuel.com


 

Articole asemănătoare

  • Cocktail cu whiskey si bere de ghimbir

    O reteta usor de pregatit, cu notele usor picante si aromate ale berii de ghimbir si cele de whiskey, dar si cu un gust putin acrisor dat de limeta.

  • Cocktail cu whiskey si cidru de mere

    O bautura cu gust intens de mere, note de whiskey, dulceata smochinelor si prospetimea sucului de portocale proaspat stors.

  • Cocktail cu rom si cidru de mere

    O varianta a clasicului mojito, este o bautura ce se poate pregati usor acasa, pentru care veti avea nevoie de rom, cidru de mere, mirodenii, lamaie si menta, iar la final apa minerala, sifon sau, de ce nu, apa tonica preferata. Se serveste cu gheata.

  • Cocktail cu whiskey si vin rosu

    Combinatia dintre whiskey si vinul rosu (unul usor, demisec, cu note dulci si fructate) este una indrazneata si surprinzatoare.

  • Cocktail de iarna cu vodca si suc de merisoare

    Usor de preparat in casa, cu suc de merisoare, o vodca de calitate si bere de ghimbir. Rezultatul? O bautura cu note ce evoca perioada rece, reconfortanta si cu personalitate.