Cocktail fierbinte cu vodca, frisca si cafea
doua cesti si jumatate cafea (dupa gust)
o jumatate de ceasca frisca
o jumatate de ceasca lichior de cafea
un sfert de ceasca vodca
frisca pentru decor
Mod de preparare: se pune intr-un vas la foc mic toata cantitatea de cafea (ideal fara zahar), frisca, lichiorul de cafea si vodca si se incalzeste treptat, amestecand pana cand este fierbinte, fara sa inceapa sa fiarba. Se imparte in cani incalzite, se pune deasupra frisca pentru decor si se bea calda. Se mai pot modifica proportiile dupa gust, adaugand mai mult cafea sau mai multa vodca.
Articole asemănătoare
-
Ceai fierbinte cu mirodenii, cidru si miere
O bautura fierbinte, plina de savoare si arome exotice, dulce si parfumata, excelenta intr-o seara tot mai rece de toamna petrecuta alaturi de cei dragi. Alegeti un ceai negru sau verde de calitate, infuzat dupa gust, si un cidru proaspat, racoritor, vesel. Puteti adauga si putin rom pentru a transforma ceaiul intr-un cocktail delicios.
-
Cocktail fierbinte cu ceai negru si mirodenii
O cana cu ceai negru, fierbinte, cu putina miere si (ca un secret delicios) mirodeniile preferate este o alegere excelenta in zilele mai reci. Dar in aceasta combinatie puteti sa puneti rom, whiskey sau brandy pentru un cocktail usor de pregatit acasa, si pentru un gust intens folositi ceai negru varsat si nu pliculete.
-
Cocktail cu lichior de cafea si cafea neagra
O bautura cu gust intens de cafea si note de lichior, buna pentru zilele mai reci ale anului.
-
Cafea cu vodca, lichior si mirodenii
O bautura calda cu gust puternic de cafea, note exotice oferite de mirodeniile aduse din tari indepartate si un plus de personalitate dat de vodca si lichior.
-
Bautura fierbinte cu miere, lamaie si vodca
O reteta buna pentru zilele reci sau ploioase, cu origini indepartate si un gust complex in care se intalnesc mierea, vodca tare, scortisoara si acreala usor acida a lamailor.