Cocktail fierbinte cu vodca, frisca si cafea

Ingrediente:
 
doua cesti si jumatate cafea (dupa gust)
o jumatate de ceasca frisca 
o jumatate de ceasca lichior de cafea
un sfert de ceasca vodca 
frisca pentru decor
 
Mod de preparare: se pune intr-un vas la foc mic toata cantitatea de cafea (ideal fara zahar), frisca, lichiorul de cafea si vodca si se incalzeste treptat, amestecand pana cand este fierbinte, fara sa inceapa sa fiarba. Se imparte in cani incalzite, se pune deasupra frisca pentru decor si se bea calda. Se mai pot modifica proportiile dupa gust, adaugand mai mult cafea sau mai multa vodca.

Articole asemănătoare

  • Bautura fierbinte cu miere, lamaie si vodca

    O reteta buna pentru zilele reci sau ploioase, cu origini indepartate si un gust complex in care se intalnesc mierea, vodca tare, scortisoara si acreala usor acida a lamailor.

  • Cocktail cu ananas, bere si rom

    Dincolo de gustul dulce si inflexiunile exotice ale fructelor si romului, aceasta este o reteta de cocktail cu arome rafinate si cu multa culoare in pahar.

  • Cocktail cu vodca si lichior de cafea

    Dulce, cremos, cu gust puternic de cacao si cafea, este un cocktail excelent daca se folosesc ingrediente de cea mai buna calitate.

  • Cocktail cu tequila si cafea

    Un cocktail care se bea fierbinte, cu gust puternic de cafea (alegeti marca preferata si pregatiti o cafea tare, fara zahar) si note dulci de vanilie.

  • Cocktail cu bourbon, cacao si sirop de turta dulce

    Ingredientul secret si surprinzator este acest sirop de turta dulce, candva mai greu de gasit dar astazi prezent in oferta mai multor magazine, perfect pentru un cocktail dulce, cu o culoare intre auriu si aramiu, aromele fiind intense, puternice, de scortisoara, mirodenii, ghimbir, cu note putin picante. Perfect ca o provocare sau ca o regasire pentru cei care l-au mai incercat.